Ezzel a lehetőséggel most hatványozottan érdemes élni!

Az ember azt gondolná, hogy a mozifilmes uralom farvizén szinte minden Marvel-projekt potenciálisan sikerre van ítélve, pláne, ha az egy érdekes koncepcióra felépített videojáték. A Marvel’s Midnight Suns közelmúltbéli megjelenése után azonban megvilágosodtunk, hogy bizony nem minden válik azonnal arannyá, aminek köze van Stan Lee ikonikus szuperhőseihez.

A Midnight Suns kvázi sikertelenségéhez (nézőpont kérdése) viszont nagyban hozzájárulhatott a Square Enix-féle Bosszúállók játék pocsék minősége is, ami után a játékosok és a rajongók legszívesebben bottal sem piszkálnának Marvel-videojátékot. Kivéve persze, ha azt a Sony saját stúdiói készítik, bennük ugyanis még nem csalódtunk.

Pedig a taktikai akciójáték műfajában induló Midnight Suns egyáltalán nem lett egy rossz program. Sőt, több szakportálon és díjátadón ott szerepelt a 2022-es legjobb játékainak kalapjában, amit jellemzően és elég konszenzusosan 8-9 pontokkal (80-90%-kal) jutalmazott a szakma.

 

A probléma talán az Avengersen túl a kissé félvállról vett marketing és a szerencsétlen időzítés lehetett, a játék kampányait és megjelenéseit ugyanis játszi könnyedséggel nyomta el az azonos időszakban berongyolt God of War: Ragnarök. Nos, ha valóban ez volt a gond, akkor itt a lehetőség javítani rajta, a Take Two és a 2K ugyanis úgy döntött,

hogy ezen a hétégén, azaz február 16. és 19. között bárki bármiféle korlátozás nélkül teljesen ingyen játszhat vele a Steamen.

Ez idő alatt pedig tulajdonképpen végig is lehet játszani a kb. 30 órás sztorit. Aki viszont minden titokra kíváncsi, minden feladatot el szeretne végezni és mindent fel akar oldani, annak inkább 60-80 órával kell inkább számolnia, amit egyetlen hétvége alatt nyilván nem lehet abszolválni. Milyen szerencse, hogy egészen március 2-ig 40%-kal olcsóbban, mindösszesen 36 euróért akár meg is lehet venni.

Az ingyenesség aprópója nem mellesleg a Redemption című kiegészítő érkezte, amiben immáron Venom is csatlakozik a csapathoz, hogy közös erővel próbálja meg helyretenni mindazt, amit a központi történet során Lilith befolyása alatt művelt. Az alapjátékban egyébként 12 hőssel, köztük is többek között Pengével, Pókemberrel, Doktor Strange-dzsel, Marvel Kapitánnyal és Nico Minoruval harcolhatunk és lazíthatunk, de különböző DLC-kel más szuperembereket is feloldhatunk.

Konzolon is ingyen el lehet kezdeni a Midnight Sunst, viszont Xboxon és PS-en 3, illetve 2 órában limitálták a játékidőt. Steamen ezzel szemben éjjel-nappal játszhatjuk, ha van bennünk szufla.

De nem ez az egyetlen, amit tök ingyen nyomhatsz egész hétvégén:

Akciófigyelő | Többezer forintot spórolhatsz a Far Cry 6-on, ráadásul pár napig ingyen játszhatod!

 

×