Nem érkezik KBM támogatás, cserébe a trükközőket is kitiltanák.

A Rainbow Six Siege fejlesztői a hétvégén leplezik le a nyolcadik év újdonságait. Múlt héten már csepegtettek némi információmorzsát a játékosoknak. Ezek nem minden esetben voltak azonban egyértelműek. A megváltozott újratöltés mellett egy egér-billentyűzet bevitellel kapcsolatos változást is belengettek. Nem lehetett tudni azonban, hogy a konzolos KBM támogatásról vagy épp a trükközések letiltásáról van-e szó.

Az elmúlt napokban világossá vált, hogy a második opcióról beszélhetünk. Hivatalosan nem támogatott a KBM bevitel konzolokon, ám különféle hardverekkel mégis kivitelezhető. Eddig semmilyen retorzióval nem találkoztak ezek a játékosok, gyakorlatilag következmények nélkül szivathatták a többieket.

A Ubisoft rendkívül zseniális módon büntetné a konzolon „csaló” játékosokat!

A részleteket ezúttal is Lungu-nak köszönhetjük. A leírás szerint a trükköző játékosokra kellemetlen játékmechanikai szabályok vonatkoznak majd. A rendszer detektálja, hogy kontroller helyet egeret használ a játékos, majd ezt megfűszerezve jókora késést ad a célkeresztmozgáshoz. Ha tovább folytatódik ez a káros tevékenység, akkor tovább növeli a játék ennek a mesterséges lagnak a mértékét. A végén gyakorlatilag már másodpercben kifejezhető élményben lesz része a csalóknak.

Amennyiben visszatérnek a kontrollerhez, akkor csökkenthetik ezt az extra nehezítést, ám ezt is fokozatosan, nem pedig azonnali jelleggel. Amennyiben tényleg hatásos a védelem detektálása, akkor nem sok jó vár az eddig kerülőutat választó felhasználókra, remélhetőleg joggal magabiztos a Ubisoft.

Borító: YT

Így változik az újratöltés:

Az újratöltés sem a régi – Újabb R6S mechanikán változtatnak a fejlesztők

 

×