Várható volt a gyengítés.

Szerdán 18:00 órakor elstartolt a Warzone 2 és Modern Warfare II második közös szezonja. Ahogy az várható volt, a 18:00-ás kezdés előtt a fejlesztők az utolsó blogbejegyzést is élesítették. Ez pedig nem volt más, mint a fegyverekkel kapcsolatos változások listája. A korábbi irományaikban nem titkolták, hogy több fegyverhez is hozzányúlnak, néhány borítékolható is volt.

Az RPK és Fennec dominanciája elképesztő volt az első szezonban, a duó meg is kapta a kötelező kezelést a programozók részéről. A változások megértéséhez ezúttal is Warzone Loadout siet a segítségünkre, a közérthető grafikái az előző címben is rendkívül hasznosak voltak. A piros jelölés egyértelmű nerfet, míg a zöld egyértelmű buffot jelent. A fejlesztők a Weapon Tuning menüponthoz is hozzányúltak, érdemes lehet majd átpörgetni a jelenlegi loadutokat, hogy ismét megtalálhassuk az optimális beállításokat.

Nézzük is, hogy miként változtak a Warzone 2 fegyverek!

LMG, SMG, Marksman Rifle és Sniper fegyverek

A kategória vesztese egyértelműen a fentebb már megnevezett RPK és Fennec párosa. Ezek változásait külön is érdemes kiemelnünk.

Fennec 45

  • Az összsebzés értéke csökkent
  • A fejlövések is kevesebbet sebeznek
  • A fejlesztők megadtak egy minimális sebzésértéket, mely armor esetén lesz majd érvényes – ez nem feltétlenül nerf az érték ismerete nélkül

RPK

  • Az ADS mozgási sebesség némileg csökkent
  • Csökkent a közepes és nagyobb távolságokon tapasztalható sebzés
  • A damage range értékek is csökkentek
  • Az ADS idő is nőtt egy kicsit

A Minibak szintén a Fennec 45-höz hasonló kezelést kapott, míg a Signal 50 esetében a mozgási és sprint sebességeket gyengítették a fejlesztők a sebzés és a lövedék sebessége mellett. A frissítés nyertese ebben a kategóriában az EBR-14 és TAQ-M lehet majd. Sniperek esetén érdemes lehet még a bipodokkal kalkulálni, hiszen kisebb mértékű ADS sebesség büntetést kapunk a használatkor.

AR, BR és Pisztolyok

A kategória változásai szintén borítékolhatóak voltak. A Kastov 762 és a TAQ-V megkapta a szépen megérdemelt gyengítését. A TAQ-V-t szétszedték a fejlesztők, rengeteg szinten változtatták a sebzésén, egyedül fél-automata módban sebez majd kicsit többet mellkasra, a másik három (fej, láb sebzés stb.) egyértelműen nerf. Kastov esetében némileg csökkent átlagsebzéssel és nagyobb távolságokon érezhető sebzéscsökkenéssel érdemes majd kalkulálnunk.

Ebben a kategóriában több nyertest is találhatunk. A Lachmann-762 lehet majd a meglepetésfegyver, hiszen a sebzésértékei az esetek nagy részében nőttek, míg a visszarúgása csökkent. Az FTAC Recon szintén érdekes lehet majd, ám a használhatóságának mértékére csak az in-game tesztek, próbálgatások adnak majd választ.

Melee

A fejlesztők finomítottak a melee fegyverek csapásain, így a játékosok a földön található tárgyakat guggolás közben ki tudják majd ütni. A sebzés sem maradt a régi. Mostantól az alapvetően nem melee fegyverek melee jellegű támadásainál három ütésre lesz szükségünk egy felpáncélzott ellenfélre, a korábbi kettő helyett. 

A frissítés magyar idő szerint 18:00-kor vette kezdetét. Konzolokon 30 GB körüli frissítéssel érdemes kalkulálni, míg a PC-s felhasználóknál ez már a 60-as kategóriát súrolja. Jó szórakozást!

Megéri majd játszani – Ilyen jutalmakkal kecsegtet a Call of Duty Ranked módja

 

×