Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan 2022 egyik legjobb játéka is bekerül a PS Plus játékszolgáltatás kínálatába.

A Sony minden hónapban tesz róla, hogy nagyon is megérje befizetni a tavaly nyáron megújult PS Plus játékszolgáltatásának drágább csomagjaira, melyek több száz játékot tartalmazó, minden hónapban egyre csak nagyobbra dagadó katalógushoz enged hozzáférni.

Pont, mint a Game Pass. Sőt, a két szolgáltatás között több tartalmi átfedés is akad, de a legnagyobb különbséget azonban itt is a Sony saját gyártású címei jelentik. A PS+ Extra és Premium ugyanis számost olyan alkotást is tartalmaz, melyekért önmagában is megérné egy PS-konzolt venni, mint például a God of War, a Death Stranding, a Marvel’s Spider-Man és a Miles Morales, vagy a Horizon: Zero Dawn (és sokan mások).

A Microsofttal ellentétben viszont a Sony nem hajlandó a szolgáltatásba rakni a legfrissebb címeit, ami azt jelenti, hogy az előfizetőknek minimum egy teljes évet kell várniuk rájuk (ha nem veszik meg ugye előbb). Pontos időintervallumot azért sem tudunk mondani, mert a PS+ Extra és Premium alig több mint fél éve indult. Ezért most, 2023 februárjában ugrik először a majom a vízbe, ugyanis pár nap múlva pont egy éve lesz, hogy megjelent a Horizon: Forbidden West, amely mellé hamarosan érkezik egy nagyobbacska kiegészítő is Burning Shores címen.

Az eddig tévedhetetlennek bizonyuló billbil-kun nevű szivárogtató szerint pedig lesz is minek örülni, ugyanis Aloy nyugati kalandja néhány nap múlva tényleg bekerül az Extra és a Premium csomagok kínálatába.

De nem a Horizon-sorozat második etapja az egyetlen nagyobb cím, amit izgatottan várhatunk. Nagyon úgy tűnik, hogy február 21-én sok-sok más mellett még a Scarlet Nexus, a Resident Evil VII: Biohazard, a Borderlands 3 is bekerülnek a szolgáltatásba.

Bármilyen jó hír is ez, az eddig egyszer sem tévedő szivárogtató infóit ezúttal több fórumon is kétségbe vonták, sokak szerint ugyanis a Sony valószínűleg még nem fogja a PS+-ba dobni a 2022-es esztendő egyik legjobb játékát.

Üzleti szempontból viszont nagyon is esedékes volna a dolog, hiszen a játék már bőven túl van az eladási csúcsokon, vagyis mostantól már csak láthatóbb akciókkal lehetne újabb játékosoknak eladni. Emellett pedig áprilisban megjelenik a Burning Shores című kiegészítője is, amit kizárólag PS5-ön lehet majd elérni. Ezzel nem csak a DLC eladásait tudják növelni, de mivel a játék PS4-es verziója is elérhető lesz a szolgáltatásból, a régi konzolon játszók már csak a plusz tartalmak miatt is ösztönözve lesznek a PS5-re való váltásra.

Szóval igen valószínűnek tartom, hogy a Horizon: Forbidden West februárban tényleg beköltözik a PS+ Extra és Premium kínálatába. Biztosat persze majd csak néhány nap múlva, a hivatalos leleplezéskor fogunk tudni mondani.

UPDATE: A Sony hivatalosan is leleplezte a PS+ kínálatába érkező újdonságokat, és a szivárogtató ismét beletrafált. Az összes érkező játékot itt nézheted meg.

PlayStation Plus Game Catalog lineup for February: Horizon Forbidden West, The Quarry, Resident Evil 7 biohazard and more

Kép: Sony

Ezt is érdemes elolvasnod:

MINDEN, amit tudnod KELL a PlayStation 5-ről, mielőtt megveszed

 

×