A játékhoz kiadott limitált szériás eszköz pillanatok alatt hiánycikk lett, de nem csak azért, mert új reneszánszát éli a Harry Potter világ.

Nem először fordul elő, hogy egy sikerjátékhoz kiadott, egyedi stílusú, limitált szériás eszköz pillanatok alatt eltűnik a boltok fizikai és virtuális polcairól. Ilyenkor bevetik magukat a nyerészkedők, lefosztják a készleteket, majd az eBayen igyekeznek emelt áron megválni a zsákmánytól. A GameStar emlékeztet: átéltünk már hasonlót Xbox-os minihűtő, vagy LEGO Star Wars-os akciófigura kapcsán. Az viszont mégiscsak felháborító, hogy egyesek mekkora hasznot remélnek ettől a biznisztől.

A Hogwarts Legacy-hoz PlayStation 5 kontrollert adott ki a Sony, különösebb újítások nélkül. A készülék a külső dizájntól eltekintve ugyanolyan, mint a széria termék: pontosan ugyanazokkal a funkciókkal bír, így például az sem egyedi, hogy a megvilágítás színei alkalmazkodnak a játék eseményeihez – jelen esetben például ahhoz, hogy milyen házba kerülünk a Roxfortban. Az ár egy csak külsőségeiben eltérő eszközért nem volt különösebben borsos, amíg csak a Sony forgalmazta: kb. 30 ezer forintnak megfelelő angol fontot kértek érte – ám

pillanatok alatt elfogyott.

A kontrollerekből azóta már csak online piactereken lehet kapni, az eredeti összeg többszöröséért. A minimum a dupla ár: 140 font (kb. 62 ezer forint) alatt szinte senki nem adja az eszközt és a legnagyvonalúbb ajánlat is 100 font, vagyis úgy 44 ezer forint. A legpofátlanabb nyerészkedő ennél is sokkal magasabb, 500 fontos, tehát 220 ezer forintos összeget kér a kontrollerért.

Bármennyire bicskanyitogató, ezek az emberek semmilyen szabálytalanságot nem tesznek: van pénzük kisebb-nagyobb készleteket villámgyorsan összeszedni, hogy aztán busás haszonnal adják tovább. Az egyetlen megoldás ellenük az lenne (az adóhatóság ellenőrzésén kívül persze), ha tudatosan nem vásárolnánk meg a hirtelen készlethiányossá váló, majd gyorsan többszörös áron kínált termékeket, hiszen ekkora pofátlanságok csak addig vannak, ameddig vevő is van rájuk.

Ilyen siker után mondjuk nem csoda:

Hiába a review-bombázás: a Hogwarts Legacy tarol a kritikusoknál és a gamereknél

 

 

×