A Microsoft a legendás, rommá mémelt böngészőjének az összes emlékét kitörli a rendszereiről.

Ha nem lett volna az Internet Explorer, akkor mondd meg nekem, hogyan töltötted volna le a Mozillát, az Operát vagy a Chrome-ot? De hagyjuk is a nosztalgiát, hisz a Microsoft bár exploreres tempóban, de az új chromium-alapú Edge-dzsel kifejezetten jól vette fel a ritmust a korral, és mivel az új program igen jól is muzsikál, a böngészők utolsó nagy öregjének ezzel végérvényesen is leáldozott.

A redmondiak eredetileg tavaly döntöttek az Internet Explorer sorsáról, így a temetés már 2022 nyarán elkezdődött. A böngésző azonban a meglévő gépeken még maradt, elindítva csupán felhívta a figyelmet és/vagy átirányított az Edge-re. Ez azonban a mai napon megváltozik, és a legendás program végleg elbúcsúzik.

Február 14-én a Microsoft útnak indít egy széleskörű frissítést, amellyel az IE és annak kódja teljes és végleges törlésre kerül – figyelmeztet a PC Fórum.

A portál szerint az Explorer ikonja még megmarad, de az már az Edge-re fogja irányítani azt a kevés felhasználót, aki valamelyik operációs rendszerén megpróbálja megnyitni. A vállalat azért döntött így, mert az ősi böngésző egy ideje már nem kap biztonsági frissítéseket, ami miatt a hackerek számára igen csábító célponttá vált.

Az Internet Explorer eredetileg 1995-ben indult, akkor viszont egészen újszerűnek és gyorsnak hatott a konkurenciákhoz képest. Igazán viszont úgy lett népszerű (és nyomta le a Netscape-et), hogy a Microsoft előre telepítve kínálta az éppen aktuális operációs rendszereivel. A megújulás azonban egyáltalán nem ment neki, ezért már vagy 20 éve a legelavultabb és leglassabb böngészőként mémelik.

Ha pedig érdekel az internet böngészők története, akkor ezt a cikket is érdemes elolvasnod:

A böngészők háborújának rövid története – SZAVAZZ, melyik a legjobb!

 

×