A gyártó partnerei már nem sokáig rendelhetnek a korábbi szériából.

Érdekesen alakul a 11. generációs Intel processzorok helyzete, miután a gyártó a héten bejelentette, hogy hamarosan megszűnteti a gyártást. A Rocket Lake kódnéven ismert 11. generáció 2021 márciusában mutatkozott be, ám az energiafogyasztás és magas hőmérséklet miatt nem lett a felhasználók kedvence.

Így hamarosan nyugdíjba is vonul a Rocket Lake.

A Tom’sHardware beszámolója szerint bár a gyártás hamarosan megszűnik, a CPU-k egy ideig még elérhetőek lesznek az Intel partnerei számára. Napjai azonban meg vannak számlálva. Az Intel közleménye szerint a CPU-kat fokozatosan vonják ki a forgalomból.

Az Intel most arra kéri a partnereit, hogy legkésőbb 2023. augusztus 23-ig adják le az utolsó rendelést a 11. generációs Core i5, Core i7, Core i9 és a Xeon W-sorozatú processzorokra, valamint az LGA1200 kompatibilis 400-as és 500-as sorozatú CPU-kra. Ezek szállítása 2024. február 23-ig teljesül, utána már friss készlet nem rendelhető belőlük. A vállalat a Rocket Lake-alapú Xeon E-sorozatú CPU-kat még megtartja, de a Rocket Lake processzorok gyártásának nagy része jövőre megszűnik.

Ez persze azt jelenti, hogy mi felhasználók még jó sokáig hozzáférhetünk majd ezekhez a processzorokhoz, ha mindenképp ebből a szériából szeretnénk rendelni. A gyártás fokozatos kivonása ilyen hamar viszont azt jelzi, hogy nem a legjobb szériával van dolgunk, amit talán a jövőben kerülni is érdemes.

Nem valószínű tehát, hogy az Intel 11. generációs Core Rocket Lake CPU-k annyira hiányozni fognak, mivel az Intel azóta már két 10 nm-es gyártástechnológián alapuló, asztali PC-kbe szánt termékcsaládot is kiadott.

Borítókép: Mashable

Ezt láttad már?

Hihetetlen, de ez NEM a valóság, hanem egy Unreal Engine 5-ös demó

 

×