Új fokozatba lépett a kék óriás.

Az Intel nem is olyan rég két fontos dolgot is bejelentett az ARC videókártyáival kapcsolatban. A legfontosabb, hogy a szoftveres oldal folyamatosan csiszolódik, mérhető FPS különbségek vannak a kiadás napjaihoz képest. Ezen az úton haladnak tovább, februárban egy nagyobb volumenű frissítést kapnak a felhasználók.

Szintén fontos, hogy a kártyák árán folyamatosan finomít az Intel, egyre jobb alternatívát biztosítva az Nvidia/AMD ellen. Az ARC A750 kiváló példa erre, hiszen közel 10-15 ezer forinttal csökkent az árcédulája az elmúlt hónapban. Hazánkban is egyre több bolt kínálatában bukkannak fel a gyári és külsős Intel kártyák, az alsóbb kategóriában lassan kikerülhetetlen szereplők lehetnek.

Van, ahol szinte ingyen vágják az emberhez a kártyát!

A Koubou_nipponba nevet viselő, japán bolthálózat brutális akcióval várja a vásárlókat. Az ARC A750 mindössze 19 800 Japán jenbe kerül, mely átszámítva a helyi áfát is beleszámolva közel 150 dollár. A hivatalos ár jelen pillanatban 250 dollár az USA-ban, így tényleg nem kamu engedményről beszélhetünk.

Úgy tűnik, hogy az Intel még agresszívebben terjesztené a kártyáit, még ha a jelenlegi szérián bukik is egy keveset. Remélhetőleg az európai akciókra sem kell sokat várnunk, még ha nem is durrannak ekkorát. Fele ekkora mértékű kedvezmény is pillanatok alatt a kék óriás felé billenthetné a potenciális vevőket.

Forrás: Videocardz

9 perc – Ennyi kell a REALME új mobiljának, hogy 100%-ra töltsön

 

×