Nem kell külső megoldások után nyúlnunk.

Manapság már szinte minden gamer periféria rendelkezik személyre szabható, RBG világítással. A budget megoldások is teljesen alakíthatóak, a nagyobb gyártók saját szoftvereiről nem is beszélve. A megszokott egereken és billentyűzeten kívül találkozhatunk szivárványos fejhallgatókkal, egérpadokkal, de akár még fejhallgató tartókkal is. Opcionális esetben természetesen egyszínűre is állíthatjuk ezeket vagy teljesen ki is kapcsolhatjuk a világítást.

A legnagyobb probléma ezekkel, hogy ahány gyártó, annyi vezérlőszoftvert kell telepítenünk a gépre. Ott a Razer Synapse, a Corsair iCUE, de az Asusnak vagy épp a Gloriousnak is saját szoftvere van. Vannak próbálkozások ezek szinkronizálására, ám úgy tűnik, hogy végre egy ultimate megoldás is elkészülhet.

A Windows 11 saját RGB vezérlést kaphat!

A Windows 11 egyik Insider verziójában bukkantak rá az új beállításokra. Beállíthatjuk majd az adott eszköz fényerejét, az effekt típusát és sebességét. Sőt, még a Windows színeivel is szinkronizálhatjuk az eszközeinket. Olyan eszközökhöz is támogatást ígér a Microsoft, mint az Elgato Stream Deckje.

A Microsoft két legyet üthet egy csapásra. Egyrészt nem kell futtatni a háttérben a sokszor rosszul megírt programokat. Másrészt pedig a szinkronizáció is rendszerszinten megtörténhet. Ha sikerül megoldani az alaplapok és a videókártyák RGB támogatását is, akkor újabb extra pont lehet a Windows 11 neve mellett.

Forrás: Albacore via The VergeReddit

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy idén is kapunk különálló Call of Duty-t

×