Ilyen sztori mostanában nem lesz még egy: elég volt egy hiszékeny alkalmazott és máris veszélybe kerültek az adatok az eddig beton stabilnak hitt Redditen.

Tömegek bizalmas adatai kerültek veszélybe, miután meghackelték a Redditet, amihez állítólag elég volt egyetlen hiszékeny alkalmazott bénázása – írja a PC World. A támadás egy adathalász üzenet után következett be, mivel

a szóban forgó Reddit dolgozó (szerintünk már nem az) simán megadata a munkahelyi belépési adatait

egy megtévesztő webes felületen. A támadásról napokig hallgattak, hiszen még február 5-én történt. A szerencsétlenkedő munkatárs, aki rossz helyen adta meg a belépési adatait, legalább gyorsan felismerte a bajt és jelezte azt a biztonságért felelős kollégáinak, így viszonylag hamar megindult a kármentés.

Forrás: Synivate.com

Az azóta közölt információk szerint a bűnözők „belsős dokumentumokhoz, kódokhoz és üzleti rendszerekhez”, valamint korábbi és jelenlegi partnerek kapcsolati adataihoz, köztük hirdetőkre vonatkozó információkhoz fértek csak hozzá,

felhasználói adatbázisokhoz nem.

A Reddit minden idők talán legrégebben üzemelő közösségi oldala: 2005-ben indult és a fórumoknak azóta kb. 1,5 milliárdos regisztrált felhasználói tábora van, akiknek a harmada legalább havi szinten aktív. Mondhatni, nagy tömeg, rengeteg személyes adat, amire a hackerek simán rátehették volna a kezüket. Az eddigi hírek szerint nem így történt, viszont az ügynek biztos lesznek még folyományai.

Ésszel az üzenetekkel, mert van ám ilyen is:

Vigyázz: adathalász SMS-ek jönnek a Netflix nevében, és nem ők az egyetlenek!

 

×