Nem csak egyre több gamer kezdi el a Window 11 operációs rendszert használni, de egyre gyorsabb ütemben váltanak  a játékosok.

Talán ki lehet jelenteni, hogy kétféle ember létezik: az, aki utálja a Window 11-et, és az aki már telepítette. Számunkra persze ebből a legérdekesebb az, hogy a gamerek melyik rendszert preferálják jobban, hiszen a játékteljesítmény mindig mérvadó. Nos, úgy tűnik, hogy egyes esetekben a Window 11 fejlettebb játékélményt kínál, éppen ezért egyre többen térnek át az új rendszerre.

Legalábbis ez derül ki a Steam legújabb statisztikájából.

Nagyon szeretjük a statisztikákat, és nagy segítség szokott lenni számunkra a Steam, ami havi szinten ad ki hardver- és szoftverstatokat. Miközben kiderült, hogy 2023 januárjában a Steam felhasználók legnagyobb részének NVIDIA GeForce GTX 1650 fut a gépében, Intel processzor mellett, arra is fény derült, hogy mi a helyzet az operációs rendszerek eloszlásával.

Nos, ezek szerint egyre többen telepítik a Windows legújabb rendszerét. A Steam felhasználók jelenleg több mint 30 százaléka már Win 11-et használ, ami azt jelenti, hogy minden harmadik gépen Windows 11 van. Amint látható, a Windows 11 fellendülőben van.

Persze ebben az is közrejátszik, hogy a Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki áttérjen a Windows 11-re. Hamarosan például a hivatalos oldalról a Windows 10-et már le sem lehet tölteni (a támogatás nem szűnik még meg), ne is beszéljünk a Windows 7 támogatásának megszűnéséről. A statisztikákból az is látható, hogy a Windows 11 felhasználók száma nagyobb ütemben növekszik, mint a Windows 10 esetében.

A gamerek talán azért is választják egyre szélesebb körben a Win 11-et, mert valóban igaz, hogy a játékok esetében több lehetőséget kínál, olyakor jobb teljesítmény mellett. Persze vannak olyanok is, akik elvből ragaszkodnak a Windows 10-hez. Még. Ugyanez a jelenség a Windows XP és a Windows 7 esetében is tapasztalható volt. Előbb utóbb úgyis váltani kell.

Ezt láttad már?

A Hogwarts Legacy névgenerátor megmondja, mi a valódi varázslóneved

 

 

×