Csak olvasható módba váltanak át az érintett háttértárak.

A Samsung az elmúlt években több szegmensben is a játékosok kedvencévé vált. Nem mehetünk el a sokszínű monitorfelhozataluk mellett, melyből néhányat már mi is teszteltünk. Ahol azonban igazán erősek, az a háttértárak kategóriája. Beszéljünk SATA vagy NVMe kialakításról, átlagos vagy villámgyors SSD-kről, a Samsung szinte kötelező választássá nőtte ki magát.

Ez alól a PCIe Gen 4.0 tárolók táborát erősítő 980 Pro sem kivétel. Az elsők között jelentek meg a piacon vele, jelenleg is az ajánlott kategóriába tartozik. Úgy tűnik azonban, hogy némi porszem csúszott a gépezetbe, mely komoly hatással lehet a használhatóságra. A háttértárolók nemes egyszerűséggel csak olvasható módba váltanak, így használhatatlanná téve az operációs rendszert és a további működést. 

Szerencsére van megoldás!

A legtöbb esetben a 2 TB-os modelleket érinti a fenti hibajelenség, remélhetőleg a kisebb példányok biztonságban vannak. A hibajelenséget azonban maga a Samsung is elismerte, a frissítés módját is prezentálták a vevőnek. Rossz hír azonban, hogy a már jobb létre szenderült SSD-ket nem lehet megmenteni. A hibás firmware verzió 3B2QGXA7, míg a legfrissebb a 5B2QGXA7 nevet viseli.

A frissítéshez a Samsung Magician nevű szoftvert kell letöltenünk a Samsung hivatalos oldaláról, a telepítés után meg kell nyitnunk, majd rá kell kattintanunk a frissítés lehetőségre. A program letölti a legfrissebb firmware verziót, mely egy újraindítást követően élesedik is az SSD-n. A frissítési procedúra nem jár adatvesztéssel, ám egy biztonsági mentés sosem árthat.

Forrás: HVG

Csak használt kártyát érdemes vennünk?

Csak használtat vegyünk? – Így alakultak a videókártya árak 2023 első hónapjában

 

 

×