Az App Store után más utak is megnyílhatnak.

Az Apple operációs rendszereire, beszéljünk számítógépről, telefonról, tabletről, az erőteljesen zárt szemlélet jellemző. Ennek rengeteg előnye van, a felhasználók egy jelentős része éppen ezért is teszi le a voksát az almás rendszerek mellett. Néha azonban jogos kritikák is felmerülhetnek a túlzott elszigetelődés kapcsán. Egy EU-s törvénynek köszönhetően hamarosan már nem csak App Store-ból telepíthetünk, ám valószínűleg nem ez lesz az egyetlen változás.

Sokan nem tudják, hogy az iOS-en használt böngészők valójában a Safari WebKit motorját használják. Az Edge, Chrome vagy épp a Firefox is ezt használja, nem a többi eszközön megszokott, saját fejlesztéseket. Gyakorlatilag csak az extra szolgáltatások különböztetik meg őket a gyári alkalmazástól.

Hamarosan azonban ez is megváltozhat!

Az App Store-t érintő döntés utat nyithat a saját motorral rendelkező böngészőgyártóknak is. A 9to5Mac információi alapján már az idén nyáron debütáló iOS 17 kivezeti ezt a szolgáltatást. A Google és a Mozilla csapata állítólag már javában tesztelgeti a saját megoldásait, így szeptemberre már bőven kész is lehetnek velük.

Az Apple sem szeretne lépéshátrányban maradni, a WebKitért felelős csapatot bővítette, hogy még jobban kiteljesedhessen a Safari. Az ilyen versenyhelyzet sosem rossz, általában a felhasználók is profitálhatnak belőle. Már nem kell sokat várni a nyári WWDC-re, ahol az Apple leránthatja a leplet ezekről a változásokról.

Forrás: HVG / 9to5mac

A Microsoft is ráerősít:

Ez a jövő? – Így működik a mesterséges intelligenciával felvértezett Bing

×