A Google sem tétlenkedik.

A Microsoft a hét első felében bejelentette, hogy mesterséges intelligenciával vértezi fel a Binget és az Edge böngészőt. Nem teljesen új megoldáson dolgoznak, az OpenAI által kifejlesztett és karbantartott ChatGPT kap helyet a termékeikben. A bejelentés nem okozott nagy meglepetést, hiszen a Microsoft több milliárd dollárral támogatta meg a projektet január végén.

Meglehetősen viccesen, egy offline esemény keretein belül leplezték le az újdonságok egy részét. Online sem lehetett követni az eseményt, így sem screenshotokat, sem videókat nem láthattunk a fejlesztésekről. Szerencsére szerda délutánra megtört a jég. A Microsoft több videót is feltöltött a hivatalos Bing YouTube csatornára, melyet teljesen publikusan is elérhetünk.

Így működik a ChatGPT-vel felvértezett Bing!

A fenti videóban a kitalált személy kisgyermekek számára kér kreatív ötleteket. További feltétel a részletes leírás, illetve az, hogy kizárólag kartondobozt, műanyag palackot és zsinórt lehessen felhasználni ezekhez. Több sem kellet a keresőnek, pár másodperc alatt feldobott több remek ötletet is.

 

A második videó teljesen új megközelítéssel próbálkozott. A kérés az volt, hogy a Bing ajánljon zenei fesztivált a kereső személynek, aki kedveli az elektronikus zenét, ez lesz az első fesztiválja, de még idén szeretne szórakozni. A Bing több eseményt is listázott, de első fesztiválozó lévén még hasznos tanácsokkal is ellátta a kérdezőt. Az új Bing várólistájára ide kattintva lehet feliratkozni, de hamarosan már több millió felhasználó használhatja kötöttségek nélkül.

Forrás: HVG

A Google sem tétlenkedik:

Meg is van a Google válasza a ChatGPT-re – Már csak pár napot kell várni rá

 

×