Miután megegyezett a gyártóval, a Microsoft felépíti és játszhatóvá teszi a Flight Simulatorban „Mriját”, az ukrán felségjelű rekordert.

A világ legnagyobb repülője egy szovjet gyártmányú, ukrán felségjelű Antonov An-225-ös volt, és bár 1985-88-ban építették, ma is üzemelhetne, ha nem gyullad ki és ég le – minden bizonnyal egy katonai akció következtében – 2022 februárjában, az orosz invázió elején.

640 tonnás felszálló tömegével, 84 méteres hosszával és 88,4 méteres fesztávjával mind a mai napig világrekorder lenne.

 

A grandiózus teherszállítót a Microsoft éleszti újjá, a Flight Simulatorban. Az IT-óriás és az Antonov megegyezett, hogy a „Mrija” néven emlegetett legendás gép digitális ikre elkészülhet és játszhatóvá válhat, ezzel az örökségét legalább virtuálisan tovább lehet vinni.

 

A PC Gamer emlékeztet, hogy az An-225-ösnek az utolsó napokig komoly jelentősége volt, hiszen néhány nappal azelőtt, hogy az orosz hadsereg a hostomeli reptéren megsemmisítette, még 90 tonna COVID-tesztet szállított Kínából Dániába. Aztán ez történt (nehéz lenne tagadni, hogy katonai akcióban pusztult el):

Fotók: Wikipedia

A maga nemében teljesen egyedi, 3×3 sugárhajtóművel rendelkező óriás szó szerint pótolhatatlan veszteség – nem csak Ukrajnának, hanem az emberi repülés történetének, hiszen soha előtte és azóta nem épült ennyire szívós, évtizedekig stabilan szolgáló teherszállító, ami

több mint 15 ezer kilométeres hatótávval bírt.

Mrija, vagyis Álom virtuális újjáépítését a Microsoft Flight Simulatorban az IniBuilds szimulációfejlesztő stúdió felügyeli, és a lehető legpontosabb kivitelezés érdekében magát a tervezőt, Dmytro Antonovot is bevonják a munkába. A mérnök-pilótáról elnevezett cég mellékesen bejelentette, hogy fizikailag is építenek egy új An-225-öst, amint lehetőségük lesz rá.

Ha érdekel a repülés ne hagyd ki ezt a szédületes mutatványt se:

Két őrült pilóta tényleg megcsinálja a Battlefield repülőből kiugrós trükkjét

 

×