A 2013-as, eredetileg PlayStation 3-ra gyártott game felújított változata konzolra már egy ideje elérhető, viszont Steamen és az Epic Games Store-ban késni fog.

A Naughty Dog stúdió kivárja az HBO-n futó sorozat végét, és csak utána valamikor engedi fel a PC piacra a The Last of Us Part I remake-jét. Ez egyébként nem jelent túl nagy csúszást az eredeti tervekhez képest – jegyzi meg a VGC.

„A stúdió minden munkatársa a föld felett jár attól a sok szeretettől és támogatástól, amit az utóbbi pár hétben kapott a The Last of Us miatt”

– írta közleményben a Naughty Dog, főleg azokra a Photo Mode-ban készített képekre reagálva, amiket a gamerek a játék világából osztanak meg a közösségi médiában. Hozzátették: tudják, hogy sokan látogatják meg újra a brutális látvánnyal felturbózott játékot PlayStation 5-ön, de a fokozott érdeklődés őket is meglepte.

 

Hasonló lelkesedést várnak a PC-s verzió megjelenésétől, amit eredetileg 2023. március 3-ra terveztek, de „biztosak akarnak lenni abban, hogy a game megugorja a játékosok és a stúdió elvárásait”, ezért néhány héttel eltolják a premiert. A Naughty Dog türelmesen kivárja, hogy az HBO-n befejeződjön a sorozat kilencrészes első évadja (március 12.), aztán a The Last of Us Part I remake-jét március 28-án végre kiadják PC-re is.

De mikor jön a 2. évad?

Mennyit kell még várni? – Ekkor jöhet a The Last of Us MÁSODIK évada

 

×