Ki ne akarná látni – főleg a rajzfilmes búcsú után – újabb kalandokban a kis sárga mókushörcsögöt? Kiderült, hogy új játék és film is jöhet!

A Pokémon világában még az is lehetséges, hogy Ryan Reynolds beszélő Pikachuvá változik, hogy aztán az elsőre hülyeségnek tűnő ötlet 430 millió dollárt termeljen a mozikasszáknál. A végül közönségkedvenccé vált mozi egy látványos, mozgalmas, csatákkal telt folytatásért kiált, de mégis akkora körülötte a csend, hogy a Polygon elkezdett szaglászni:

ki és mit tudhat a Pokémon: Detective Pikachu 2-ről?

Az első filmet gyártó Legendary Entertainment a portál kérdésére közölte, hogy a második filmprojekt továbbra is fejlesztési szakaszban van, de arra már nem válaszolt, hogy kik az alkotók. A Pokémon Company-nál szintén érdeklődtek, de ők egyelőre nem kívántak válaszolni rá, hogy van-e bármi közük a film folytatáshoz, vagy bármilyen hozzá kapcsolódó produkcióhoz.

Azt már korábbi nyilatkozatokból tudni lehet, hogy az első mozit is jegyző Benji Samit és Dan Hernandez jelenleg nem dolgozik új Pikachu-filmen, de boldogan vállalnák. Egyelőre csak annyit tudtak kispekulálni, hogy a Pokémon jogokat több nagy stúdió egyszerre birtokolja, így először nekik kell megegyezniük, mielőtt bárki leülne tárgyalni az írókkal.

„Nagyon szeretnék részt venni a Detective Pikachu 2-ben, de nem tudom, hogy megtörténik-e. Szerintem lassan elkezdhetjük temetni a reményt, mert nem hiszem, hogy lesz belőle valami. De ki tudja, ki tudja…”

– rejtélyeskedett Samit. Ami pedig a nagy filmes cégek egyezkedését illeti, alighanem arra célzott, hogy a Legendary Entertainment tavaly novemberben aláírt egy szerződést a Sony Pictures-szel, ami egyben véget vetett együttműködésének korábbi partnerével, a Warner Bros-szal. Reálisan csak akkor kezdődhet el bármiféle munka, ha a felsorolt vállalatok megegyeznek a Pokémon-jogok kapcsán IS.

Pedig ezek után már nagyon szomjaznánk az új kalandokat:

Sírni fogsz: így búcsúzik Ash és Pikachu a Pokémon sorozattól

 

×