Sokan a nyakukat tennék rá – mi is – hogy a legelső iPhone típus utolsó olyan példánya kerül kalapács alá, amit ki sem bontott a tulajdonosa.

Bármilyen hihetetlen, teljesen logikus oka van annak, hogy a hamarosan árverésre kerülő iPhone 1-est sosem bontották ki. A 2007-ben megjelent készülék példányai ebben a formában felfoghatatlan összegekért cserélnek gazdát. A PC World emlékeztet: annyira ritka a bontatlan csomagolásban fennmaradt első szériás iPhone, hogy a tavaly kalapács alá került darabok

35, illetve 39 ezer dollárt (mai árfolyamon 12,5-14 millió forintot) értek egy-egy megszállott gyűjtőnek.

A most előkerült telefontól ezeknél is magasabb összeget remélnek – ami talált pénz lesz a tulajdonosnak, hiszen véletlenül akadt rá a telefonra az otthonában, ahol korábban el is feledkezett róla.

A kép illusztráció! Forrás: PC World

Karen Green elmesélte: a készüléket ajándékba kapta, nem sokkal annak megjelenése után. A barátai vették neki, de mivel három különböző előfizetéssel is rendelkezett a Verizon szolgáltatónál és az iPhone csak az AT&T hálózatán működött,

egyszerűen félrerakta – bontatlanul.

A nemrég megtalált telefon most nagyon sokat hozhat a konyhára: az árverést bonyolító aukciós ház szerint 50 ezer dollárt, vagyis közel 18 millió forintot fognak kapni érte. Karen előre örül, és jelezte: a vállalkozása továbbfejlesztésére fogja költeni a pénzt.

Eljön az idő, amikor az SE is komoly érték lesz:

Viszlát olcsó iPhone! – Törölte az iPhone SE kiadását az Apple

 

×