Lassan már 32 GB RAM lesz az ajánlott mennyiség.

Rengeteg remek játékot is várhatunk 2023-ra. Korábban már összegyűjtöttük az összes nagyobb címet és a megjelenési dátumokat. Ahogy az sem titok már, hogy mely alkotások nem érkeznek meg PS4-re vagy épp Xbox One-ra. A Forspoken brutális gépigénye után jogosan merülhetett a játékosokban a kérdés, hogy milyen követelményekre számíthatunk 2023-ra. Az esetek nagy részében nem kell hatalmas ugrásokra számítanunk, ám sajnos lesz pár olyan cím, ahol kőkeményen izzadni fognak a hardverek. A DigitalTrends segítségével össze is gyűjtöttük ezeket egy hatos listába.

Nézzük is, hogy mely 5+1 cím lehet 2023 leginkább gépigényes játéka!

Returnal

 

A Returnal pazarul néz ki a Sony konzolján, ám úgy tűnik, hogy a PC verzióban emelné a tétet a fejlesztőgárda. Az Nvidia GTX 1060 és Intel Core i5-6400 nem is hangzik elsőre rossznak, ám ez bizony csak 720p felbontásra lesz elegendő, Low beállításokon. FullHD felbontáson már 6 mag és RTX 2070 Super alá nem érdemes adni, 4K felbontásnál pedig a 3080 az alsó mérce. Arról nem is beszélve, hogy a memóriát tekintve is 32 GB-os igénnyel jelentkezett be a játék, az AAA címek közül az elsők között. Ez lesz az új irány? Könnyen lehet.

Atomic Heart

 

Az Atomic Heart eszméletlenül jól néz ki, ehhez nem is fér kétség. Olyannyira nem, hogy az Nvidia már négy évvel ezelőtt, az RTX kártyák kiadása előtt is egyfajta tech demoként használta a játékot. A jelenlegi, hivatalos gépigény nem tűnik soknak, ám abban biztosak lehetünk, hogy a Ray Tracinget és a többi finomságot bekapcsolva még az RTX 4090 kártyák is izzadni fognak a cím alatt. Ezen egyedül a DLSS 3 segíthet majd.

Resident Evil 4 Remake

 

A legutóbbi Resident Evil játékok saját motort használtak. Ez alól a Resident Evil 4 Remake sem lesz kivétel, szintén a RE Engine alatt fog futni az újdonság. A fejlesztők azonban úgy döntöttek, hogy ideje eliminálni a visszatartó tényezőket, ennek köszönhetően a játék az előző generációs konzolokon nem teszi már tiszteletét. A minimum és ajánlott gépigény itt sem eget rengető, ám a Ray Tracing bekapcsolása után már egy RTX 2070 szintű kártya is térdre kényszerülhet.

Suicide Squad: Kill the Justice League

 

Az Epic Games házon belüli battle royale játékán, a Fortnite-on kívül nem igazán láthattuk villogni az Unreal Engine 5 játékmotort. Ha sikerül a fejlesztőknek tartani az előzetes terveket, akkor az új Suicide Squad játék az elsők között lehet, melyek szintén kiaknázzák a játékmotor adta előnyöket. A Ray Tracing mellett találkozhatunk a Lumen és Nanite technológiákkal, melyek ultrarealisztikus fényekkel és brutális felbontású textúrákkal kecsegtetnek. A Fortnite méréseiből kiindulva itt már bizony az RTX 4090 sem lesz biztonságban, ha mindent feltekernek a játékosok.

Forza Motorsport

 

A Forza Horizon ötödik részének megjelenése után nem is volt kérdéses, hogy hamarosan a Motorsport változat is új verzióval jelentkezhet. A Forza Horizon 4 és 5 kifejezetten kellemes optimalizációval rendelkezett, ám a Ray Tracing ott is pillanatok alatt harmadolhatta a képkockák számtá. Ez a Motorsportban sem lesz másképp. A valós idejű árnyékokat, 3D szkennelt pályaelemeket és a brutális textúrákat elnézve, bizony fel kell kötnünk a gatyánkat, ha maximális beállításokon szeretnénk majd futtatni a címet.

Witchfire

 

Meglehetősen friss bejelentésről beszélhetünk, ám remélhetőleg már 2023-ban tiszteletét teheti a PC-re érkező címek között. Ami árulkodó lehet, hogy az Nvidia CES konferencia keretein belül is bemutatásra került a trailer, mely egyfajta tech demóként is felfogható. Szintén sokatmondó a DLSS 3 támogatás is. A gameplay brutálisan néz ki, jól látszik, hogy sem az effektek számát, sem azok minőségét nem fogta vissza a fejlesztői gárda. Könnyen lehet, hogy 2023 egyik legizzasztóbb címét köszönthetjük benne.

A te géped felkészült 2023-ra?

Ki legyen az új Lara Croft? – Ezt a 10 tíz színésznőt látnánk szívesen az új Tomb Raiderben

 

×