Nem volt még egyetlen PlayStation platformra készült játék sem a történelemben, ami egy negyedév alatt ekkora sikert aratott volna.

Durrannak a pezsgősüvegek a gyártó Santa Moncia Studio székházában: mostantól ők birtokolják az első negyedév legeladottabb PS-játéka címet, amit nem túl meglepő módon

a God of War Ragnarök hozott el a cégnek.

Egy játék megjelenését követő első három hónap rendkívül fontos, hisz’ ebben az időszakban arathat sikert, vagy hasalhat el; utána már csak ritkán ugrik meg jelentősen a fokozatosan apadó értékesítés – hacsak nem készül hozzá valami baromi ütős kiegészítő.

Forrás: Santa Moncia Studio

Platformspecifikus game-ek esetében méginkább érdekes, hogy mennyit sikerül eladni belőlük, hiszen néha évek telnek el, mire az eredeti megjelenésüktől eltérő eszközökön is elérhetővé válnak. Nos, a Ragnarök háromhavi teljesítménye alapján nem kell aggódnunk, hogy folytatódnak-e Kratos kalandjai, hiszen a durcás félisten és fia kétségtelenül jól sikerült története átlépte a 11 millió példányos eladási küszöböt, amire eddig soha, egyetlen „first-part” PS-game se volt képes. A hírt a Santa Moncia Studio jelentette be – írja a VGC:

„Sohasem történt volna meg a rajongók támogatása nélkül, ezért köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen az úton”

 

A fejlesztők nem először ünnepelnek rekorddöntést a GoW miatt: a játék a premierhéten is túlteljesített minden korábbi rekordert, hiszen hét nap után már 5,1 milliós eladásnál járt. Minden egybevetve szerintünk nem kétséges, hogy lekörözi elődjét, a God of War-t, amiből 2018 óta 23 milliót adtak el, csak PlayStation platformra. A PC-s értékesítésről még nem sokat tudni, mert csak tavaly januárban jött ki a Steamen és az Epic Games Store-ban, de előbbi toplistáját sokáig vezette.

Ha esetleg még új lennél Kratos világában, vagy átismételnéd hogyan is jutottunk el eddig:

Mészárosból apuka – A God of War TELJES története (Videó)

 

×