Áll a bál a neten egy Model S kiégése miatt, hiszen egyrészt öngyulladásnak tűnik, másrészt őrületes mennyiségű vizet igényelt a semlegesítése.

A Sacramentoi Tűzoltóság osztotta meg először annak a Tesla Model S-nek a képeit, ami a város egyik autópálya szakaszán gyakorlatilag magától, menet közben kigyulladt. A kocsi tulajdonosa és a vele utazók arra lettek figyelmesek, hogy fekete füst gomolyog a jármű aljából, ezért félre húzódtak és elhagyták az utasteret.

Jól tették.

A csodával határos módon senki sem sérült meg, de a gyakorlatilag öngyulladó Model S perceken belül lángokban állt. A helyszínre érkezett lánglovagok hamar kihívtak maguk után még egy tűzoltó autót, mikor megtudták, hogy elektromos járműről van szó, hiszen tudták, hogy nehéz feladatuk lesz, de végül az ő elképzeléseiket is felülmúlta, hogy mennyi vizet kellett ellocsolni a baleset miatt.

 

A Teslát közel 23 ezer liter vízből tudták csak eloltani.

Ennyivel egy kisebb kerti úszómedencét is fel lehetne tölteni, szóval jól mutatja, hogy mekkora galibát képes okozni egy lángra lobbanó EV, aminek lítium-ionos akkumulátora elképesztően sokáig és intenzíven tud égni. Az elhasznált vízmennyiség a tűzoltókat is meglepte: a Tweaktown forrásai szerint kb. 2600 liter vízzel egy EV-t is el lehet oltani, de ez a Model S különösen makacsul lángolt, ahogy sorra gyújtották be egymást a grafitot is tartalmazó akkumulátor cellák. A tűzoltók egy videót is közzétettek az esetről – ebből elég jól látszik, hogy milyen karakteres fekete füstöt okád az égő kocsi.

Forrás: Sacramentoi Tűzoltóság

Nem ez az első eset, hogy Teslák gyulladnak ki, gyakorlatilag teljesen maguktól – éppen ezért, az akkumulátorok állapotának megőrzéséért adott ki frissítést a kocsikra a Tesla, még 2019-ben. Úgy tűnik ez sem mindig segít – vagy a tulajdonos azóta sem engedte rá a szoftverfrissítést a vezérlőre.

Ha mégis vennél egyet:

Brutális árcsökkenés! – Több millió forinttal lett olcsóbb a Tesla Magyarországon

 

×