Az elmúlt évtized egyik legjobb kalandjátékának folytatását kapják nemcsak ingyen, hanem teljesen exkluzívan a Netflix-előfizetők.

2014-ben a Rayman-sorozat és a szintén kult-klaszikus Beyond: Good & Evil francia fejlesztői egy egészen váratlan csodával lepték meg a játékos népet, ami teljesen újszerű módon, a civilek szemszögéből mutatta be az első világháború borzalmait. A Valiant Hearts: The Great War bár óriási kritikai siker lett, a játékosok nem vetették rá magukat tömegével, ezért megmaradt a játéktörténelem egyik legékesebben ragyogó rejtett gyöngyszemének.

A Ubisoft azonban 8 évvel a játék megjelenése után egy igazán meglepőt húzott a 2022-es The Game Awards-on, ahol bejelentették a Valiant Hearts folytatását. A bemutató azonban egy jókora csavarral végződött, ugyanis a Valiant Hearts: Coming Home kifejezetten a Netflixre, a streaming szolgáltatás játékos kínálatának exkluzív címeként fog megjelenni – méghozzá egyetlen hónapon belül, 2023 január végén.

Jól számolod: ez a nap eljött, mától tehát minden egyes Netflix-előfizető teljesen ingyen megkapja az évtized egyik legjobb narratív kalandjátékának második fejezetét.

A folytatást nem mellesleg az első etap alkotói, a Ubisoft Montpellier fejlesztői készítették, akik ezúttal is több karakteren próbálják érzékeltetni a háború értelmetlenségét. A fő-főszerepben ezúttal két testvért láthatunk, akik a lövészárkokban próbálnak túlélni és újra egymásra találni, hogy aztán bajtársaikkal karöltve a nyugati front borzalmai közepette keressék a hazavezető utat.

A Valiant Hearts egy fantasztikus, szemkápráztatóan művészi és végtelenül érzelmes történet, egy ritka kincs, ami súlyos és fontos mondanivalójával vált egy korszakos alkotássá. Ebben pedig a Coming Home sem tér el a nagy elődtől, amit most minden egyes iOS-es és Androidos netflixes ingyen megismerhet. A játékot a Netflix alkalmazásának Gaming szekciójában találhatjuk.

Ezt is érdemes elolvasnod:

6 érdekesség a Hogwarts Legacy világából, amit csak a legnagyobb rajongók ismernek

 

×