A szoftveres oldal is erősödik.

Az Intel 2022-ben jelentkezett az Arc Alchemist nevet viselő dedikált videókártyáival. A cél nem az AMD/Nvidia flagship modelljeinek megszorongatása volt, hanem a stabil alapok megteremtése. A hardver jól sikerült, ám a szoftveres oldal hagyott némi kívánnivalót maga után. Ezt jól tudta az óriáscég is, így igyekeztek az árazást ennek megfelelően belőni. 2023 elejére hazánkban is találhatunk már A770/A750 példányokat a boltok polcain.

Pár napja érkezett az örömhír, hogy a február második felében érkező driverek több szinten is javítják a videókártyák teljesítményét. Az elmúlt hónapokban is leolvashattunk már egy 10-15%-os FPS emelkedést, így bizakodva várja mindenki a fejlesztést. Kedden az Intel ismét meglepett mindenkit:

kellemesen megnyesték az ARC A750 árát!

Az Intel A750 az Egyesült Államokban 30$-os, azaz több mint tízezer forintos árcsökkentést kapott. A cég kifejezetten kiemelte, hogy a többi régió is hasonló törődésben részesül majd, így a hazai árcédulák csökkenésére is kifejezetten jó esélyünk van. Az Intel az RTX 3060 ellen állította csatasorba az ARC A750-öt, mely az új árával 52%-kal jobb teljesítmény / dollár mutatóval rendelkezik, mint az Nvidia üdvöskéje.

Nem szabad elfelejtenünk az AV1 codec támogatást sem, mely a jövőben a tartalomgyártóknak és streamereknek is kifejezetten hasznos fejlesztés lehet majd. Jól látható a fenti képen is, hogy 10% és 77% közötti fejlődést ért el a cég a DirectX 9 címekben. A CS:GO rajongók kifejezetten örülhetnek, itt szinte már-már a duplázás is összejött, sokkal stabilabb képkockákkal. Úgy tűnik, hogy az Intel tényleg nem viccelt, amikor ígéretet tettek a szoftveres javításokra, félhet az AMD és az Nvidia.

Forrás: Videocardz

Az Nvidia sem unatkozik:

Az Nvidia máris bekeményít – Két új bestia is érkezhet a polcokra

 

×