Egyelőre csak mobiltelefonos applikációban elérhető.

A Google felületei folyamatosan fejlődnek. Szinte minden egyes hónapban érkezik fejlesztés akár a YouTube-ra, akár a milliók által használt Gmail szolgáltatáshoz. Decemberben meglebegtette az óriáscég a végpontok közötti titkosítást, ezúttal pedig az átlagfelhasználóknak kedveskednek. Egy kényelmi funkcióval bővítették az amúgy sem szegényes felhozatalt, mely már hazánkban is elérhető a mobilos alkalmazásban.

A PCWorld nemzetközi oldala jelezte az olvasóinak, hogy január utolsó napján iOS és Android platformon új fejlesztést vehetnek igénybe. Ez pedig nem más, mint a csomagok nyomon követése. Manapság rengeteg futárszolgálat szállítja a rendelt termékeket, így nehéz kiigazodni a sok követési számon. A GMail új funkciója ezt hivatott automatizálni.

Forrás: HVG

Mutatjuk is, hogyan kapcsolhatod be a funkciót!

A beállításhoz nem kell mást tennünk, mint az androidos vagy iPhone-os alkalmazásban végigszaladni a következő lépéseken:

  • Android esetén a bal felső sarokban található menüt le kell nyitnunk, majd némi görgetés után a Beállítások megnyitása és a megfelelő fiók kiválasztása után a „Csomagkövetés” opciót kell bepipálnunk.
  • Apple iPhone esetében sem sokkal bonyolultabb a történet. A Beállítások menüpontban az Adatvédelem alpontot kell megkeresnünk, majd a Csomagkövetést bekapcsolnunk. A fenti screenshoton ezt pillanthatjuk meg.

Ha sikeresen végrehajtottuk a fenti lépéseket, akkor a rendelési számot tartalmazó e-mailek megnyitása után automatikusan láthatjuk, hogy merre is jár a csomagunk.

Forrás: HVG

Ha már alkalmazások:

Kukacos az alma? – Így kérheted vissza az iPhone alkalmazások árát

×