Két hét múlva már indulhat is a harc.

2022 decemberében már kaptunk némi ízelítőt az érkező Call of Duty – Warzone 2 pályával kapcsolatban. Sokan úgy hitték, hogy hamis térképről beszélhetünk, egyszerűen túl korainak érezték a dátumot. Nem tudjuk hibáztatni ezeket a felhasználókat, korábban a fejlesztői jelentések is 2023 közepére ígértek új helyszínt. Gyanús volt azonban, hogy a képeket Redditről és Twitterről is eltávolítatták az Activision munkatársai.

Januárban már szinte tényként kezelték az adatbányászok az új, kicsi sziget létezését. Ekkor már a Raven és Infinity Ward csapata sem tarthatta magában a titkot. Elismerték, hogy a Season 2-vel valóban megérkezik a friss, Resurgence játékmódra dedikált map. Kellett is ez az információmorzsa, hiszen 15 napos csúszással érkezik csak a második szezon, február 15-én. Az első, hivatalos teaser január 30-án érkezett, melyből azt is megtudhattuk, hogy 24 órán belül részletesen is megismerkedhetünk Ashika szigetével.

Kedd este lerántották a leplet az új pályáról!

 

Az első hivatalos kép

Az első Twitter üzenet már 18:45-kor elstartolt. Ebben meg is pillanthattuk a Ashika Island egyik POI-ját, mely a Tsuki Castle nevet viseli. Ekkor már sejthető volt, hogy a tegnap belengetett japán hatás erősebb lehet, mint az elsőre gondolni lehetett. Több helyszínről részletes képeket is kaptunk a teljes minimap leleplezéséig. Az alábbi helyszínek kiemelt területek lesznek az új pályán:

Tsuki Castle

Town Center

Beach Club

Underground Waterway

A teljes sziget

A jelenleg ismert POI-k listája így a következő:

  • Tsuki Castle
  • Town Center
  • Beach Club
  • Port Ashika
  • Shipwreck
  • Residential
  • Oganikku Farms
  • Underground Waterway

Nem csak Warzone 2.0-ben játszható

Ahogy arra számítani lehetett, a pályát nem csak a battle royale módban próbálhatjuk majd ki. DMZ-ben is kipróbálhatjuk magunkat a japán szigeten, így Al Mazrah és a Building 21 után egy újabb területen harcolhatunk az AI vagy ellenségeink ellen. Jól látható, hogy a minimap valóban hasonlít a december közepén kiszivárgott térképhez. Úgy tűnik, hogy jóval a Warzone 2 megjelenése előtt készülgethetett már a fejlesztők számítógépen a friss helyszín.

A korábbi pletykál valószínűsítették, hogy a Modern Warfare II Ground War módjában is helyet kaphat, ám ezzel kapcsolatban nem kaptunk friss információkat kedd este sem. Az azonban hamar kiderült, hogy a pályáért a High Moon Studios csapata felel. Nem ismeretlenek a Call of Duty játékosok számára, hiszen az utolsó Warzone pályáért felelős Fortune’s Keep mögött is ők állnak. A felhasználói visszajelzések kifejezetten pozitívak voltak az első órában, ám remek kérdés, hogy ez a pályának vagy magának a Resurgence módnak szólt-e.

Mikor érkezik?

Az eredeti tervek alapján február elsején kellett volna debütálnia a második közös Warzone 2 és Modern Warfare II szezonnak. A fejlesztők azonban tájékoztatták a közösséget, hogy két hetes csúszással érkezik csak a következő, nagy frissítés. Ennek megfelelően február 15-én, feltételezhetően a kora esti órákban érkezhet a Season 2 és vele együtt az új, kisebb pálya is. 

Ezekkel érdemes harcolni a Season 2 startjáig:

A magyar Sniper megállíthatatlan – Jelenleg ez a Warzone 2 öt legjobb fegyvere

×