Friss hírek szerint nem csak a Far Cry 7 készül, de egy online multiplayer is, ami egy másik ismert játék alapjait veszi át. Ez a jövő?

Megmondom őszintén, én nagyon sajnálom a Ubisoftot. Oké, ismeretes, hogy általában bugosak a játékait, a szervereik krumpliból készülnek, de jó ötletekből sosincs náluk hiány. Számtalan franchise indult a Ubisoft berkein belül, ami mai napig sokak számára meghatározó. Ami viszont az elmúlt években nem jött be nekik, az az, amikor megpróbáltak felülni valamilyen hypre-ra. Többek között a battle royale piacra való betörésük rendre kudarcba fulladt, (lásd Hyper Scape). Most ismét próbálkoznak, és ezúttal az Escape from Tarkovot tartják erős alapnak.

Jön a Far Cry 7 és egy online multiplayer is, szintén a Far Cry világában.

Nem kérdés, hogy a Far Cry a Ubisoft egyik legnagyobb játéksorozata, tele olyan elemekkel, amit egy Ubisoft játéktól elvárunk: nagy, egzotikus, nyílt világ, rengeteg különböző feladat, hatalmas skill-fa, szintlépések, rendszeres akció. Ezt nem is igazán lehet megunni (kivéve talán az AC: Valhalla esetében), de az olyan elemek, mint a co-op, mindig feldobják az élményt.

A Far Cry sorozat utolsó része 2021-ben jelent meg, a szokásos megjelenési rend alapján pedig feltételezhető, hogy a következő években jön a következő. Erre már bizonyíték is van.

Az Insider Gaming szerint két játék játék is készül. Az egyik természetesen a Far Cry 7, amit a stúdión belül egyelőre csak Project Maverickként emlegetnek. (Amúgy van egy ilyen nevű Rainbow Six: Siege karakter).

Ezen kívül elvileg érkezik egy multiplayer spin-off, ami eredetileg a fő játék része lett volna, de a fejlesztés során inkább úgy döntöttek: két játékra bontják. A helyszín azonban elvileg mind a két játékban hasonló lesz: az alaszkai vadonban találjuk magunkat. Ha minden igaz, a multiplayer játék leginkább a Call of Duty: Modern Warfare II DMZ módjához, vagy az Escape from Tarkovhoz hasonlítható.

Vagyis egy olyan lövöldözős játékra számíthatunk, ahol minden azon múlik, hogy a területről mit tudunk sikeresen kimenteni. Várhatóan a szélsőséges időjárás és a vadvilág is kihívást jelenthet majd a játékosok számára. Magáról a Far Cry 7-ről nem sokat tudni, de a hírek szerint valamikor 2025-ben érkezhet. A megjelenés persze tolódhat, amennyiben a Ubisoft ezzel is annyit késik, mint a Skull and Bones kiadásával.

Akárhogy is, úgy tűnik, hogy hogy rengeteg Far Cry játék van készülőben.

Ezt láttad már?

Médiatanács: Korhatárkarika kerül a Netflixre, HBO Maxra és a Disney+-ra is

 

×