Már a szabadalmat is benyújtották.

Nem titok, hogy nagyon rá tudja nyomni a bélyegét egy Fortnite, CS:GO vagy épp Warzone 2 meccsre néhány toxikus játékos viselkedése. Szinte minden nagyobb multiplayer címben lehetőségünk van ezeket jelenteni is, ám az eredmény erősen kérdéses. A Valorant és a Riot Games kifejezetten komolyan kezeli ezeket, míg más kiadóknál inkább csak megnyugtatást szolgál a jelentésünk.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek játékonként eltérő rendszerek, nem pedig globális megoldások. Úgy tűnik azonban, hogy az egyik konzolgyártó cég rendszerszinten is kezelné a toxikus játékosok problémáját. Ez pedig nem más, mint a Sony. Az óriáscég az elmúlt napokban egy szabadalmat is benyújtott a felhasználók büntetésével és jutalmazásával kapcsolatban.

A benyújtott szabadalom

A jól viselkedő játékosokat meg is jutalmaznák!

A fenti képen a szabadalomhoz tartozó diagramot láthatjuk. Ebből hamar kiderül, hogy nem csak büntetésre, hanem jutalmakra is számíthatnak a felhasználók. A jól viselkedő konzoltulajdonosok elismeréseket, virtuális pontokat, de akár még medálokat is szerezhetnek.

A rendszer automatikusan, hosszú analízist követően szűri majd a toxikus játékosokat, ám számukra is ott a lehetőség, hogy megvédjék magukat. A büntetés kiszabása után „fellebbezhetnek” a Sony ítélete ellen. Ekkor már nem az algoritmusra, hanem valódi emberre bízhatják a sorsukat. Ők döntenek majd arról, hogy tévedett-e az algoritmus vagy valóban toxikus játékosról beszélhetünk. Nagy eséllyel a fellebbezéssel csak néhány alkalommal élhetünk, a Sony megértése is véges.

Forrás: ComicBook

A God of War Ragnarök fejlesztője már egy új Marvel játékon dolgozik

 

×