Vannak intő jelek, ám egyre undorítóbb módszerekkel találkozhatunk.

Most, hogy az Ethereum modellváltása miatt a bányászat lecsengett, egyre több példány kerül a használt piacra. A kártyák előéletét csak az eladó ismerheti, így az ő lelkiismeretére kell bíznunk magunkat. Nem feltétlenül ördögtől való, hogy bányászkártyát vásároljunk, hiszen az esetek nagy részében ebből nem származik problémánk.

A kellő körültekintés azonban kritikus lépés, ha használt VGA-k között nézelődünk. Úgy tűnik azonban, hogy az újként árult videókártyákkal is óvatosan kell bánnunk. Több országban, köztük Brazíliában és Kínában is undorító módszerekkel próbálják új állapotúra varázsolni a valóságban már leharcolt komponenseket. Szerencsére néhány nyom árulkodhat erről.

Mutatjuk is, hogy mire érdemes odafigyelni!

Vannak olyan jelek, melyeket pillanatok alatt ki lehet szúrni. A hiányzó matricák, csavarok azonnal feltűnhetnek, ahogy a sérült csavarokat, leharcolt meneteket sem igazán tudják eltakarni az eladók. Ennek ellenére a fenti dolgok megléte, érintetlensége nem feltétlenül jelent azonnal jó vételt.

A fenti képeken az árulkodó sárgás elszíneződéseket érdemes megfigyelnünk. Ezeket megtalálhatjuk a memóriák felületein, ahogy a bal oldali képen láthatjuk. A chipeket és a NYÁK-ot is érdemes megnéznünk, szintén zongorázható a színkülönbség a fenti képek (közép, jobb) alapján. A TecLab élő stream keretein belül bontott ki újként árult kártyákat, ám ott is több esetben látható nyoma volt a mókolásnak.

Néhány esetben a memóriákat is lefestették az eladók, ám pillanatok alatt lekaparható volt a friss réteg. Biztosak lehetünk abban, hogy nem csak a fenti két országban próbálkoznak hasonló módszerekkel az eladók. Sajnos a fenti nyomok kiszúrásához szét is kell kapni a kártyákat, melyet sokan nem szívesen vállalnak be.

Forrás: Videocardz

Megfelelő körültekintéssel jó vétel lehet egy-egy bányászkártya:

Egyre több bányászkártya érkezik a használtpiacra – Érdemes lecsapni rájuk?

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×