Friss pletykák szerint a Sony még idén kiadja a folyadékhűtéses és nagyobb teljesítménnyel bíró PlayStation 5 modellt.

Mi sem számítottunk rá, de friss hírek szerint a Sony már idén áprilisban piacra dobhatja a régóta pletykált PS5 Pro modellt, ráadásul megnövelt teljesítménnyel és folyadékhűtéssel. Erről a francia Phonandroid weboldal számolt be, aminek forrása szerint az új PS5 modell nem egyszerűen a meglévő PlayStation 5 vagy PS5 Digital Edition „slim” változata lesz.

Ehelyett egy új AMD chipnek köszönhetően vízhűtést kínál majd a túlmelegedés ellen.

A jelenleg is kapható PS5 körül az elmúlt hetekben némi vita alakult ki, mivel egyesek szerint az egyik hűtőelem hajlamos lehet meghibásodni, ha a konzol függőlegesen helyzetben van. Ezt persze azóta többen megcáfolták, ráadásul valószínűleg néhány kivételes esetről volt szó.

Nem vagyunk tehát biztosak abban sem, hogy egy jövőbeli konzolban szükség van egy teljes PC-szerű folyadékhűtéses rendszerre, és azt sem gondoljuk, hogy a Sony ilyen hamar kiadná azt anélkül, hogy bejelentették volna.

Kicsit szkeptikusak vagyunk tehát azzal kapcsolatban is, hogy a következő hónapokban bejelentenek egy PS5 Pro-t. Sokkal inkább el tudjuk képzelni, hogy valamikor idén év végén, vagy a jövő év elején előállnak egy új, felújított modellel. Már csak azért is, mert korábban három évvel a PS4 eredeti megjelenése után mutatták be a PS4 Pro változatát (a PS5 pedig jövő novemberben ünnepli harmadik születésnapját).

Elképzelhető, hogy a Sony inkább most arra törekszik, hogy a készlethiány rendeződése után minél több alapmodell kerüljön az emberekhez, mintsem hogy egy vadonatúj, továbbfejlesztett változattal zavarják meg a dolgokat. Persze lehet, hogy tévedünk. Mi csak azt mondjuk, hogy egyelőre ezeket az információkat nem lehet biztosra venni.

Az ismert szivárogtató és iparági bennfentes, Tom Henderson egyébként azt mondja:

Hogy lesz-e Pro verzió ebben a generációban, abban nem vagyok teljesen biztos…. Csak annyit tudok mondani, hogy többet hallottam a PS6-ról, mint egy PS5 Pro-ról.

A mostanit pedig nem árt kitisztítani:

Takarítsd, mert lehal a konzolod! – Így pucolhatod ki a PlayStation 5-öt

 

×