A The Last of Us HBO-adaptációjának sikere miatt egyre többen veszik meg a 10 éves játékot.

Valamelyest szomorúnak találom, hogy az igazán jó játékok történetét még csak most kezdi felismerni a világ. Úgy tűnik, hogy egy-egy jól sikerült sorozat kell ahhoz, hogy végre a nagyközönség is felismerje: vannak igazán jó játékok, és nem csak az létezik, amit a hírekben látunk. Még csak egyetlen rész jelent meg a The Last of Us sorozatban, de szerencsére már ez is elég volt ahhoz, hogy az eredeti játék népszerűbb legyen.

Úgy tűnik, emiatt most sokan leülnek a PlayStation elé, és játszani kezdik a The Last of Us-t.

Ahogy arról először a GamesIndustry.biz beszámolt, a játék első részének eladásai hihetetlen mértékben ugrottak meg a sorozat indulása utáni első napokban. Konkrétan az Egyesült Királyságban a The Last of Us Part I. mostanra a régió Top 20 játékának listájára került, és az eladások hétről hétre elképesztő,

238%-os növekedést produkáltak.

Hasonlóképpen, az első játék remastered PS4-es verziója is hatalmas növekedést ért el, 322%-kal ugrottak meg az eladások.

 

Ezek a számok önmagukban is lenyűgözőek, de még inkább, ha figyelembe vesszük, hogy a The Last of Us egy majdnem 10 éves játék. Sajnos arról egyelőre nincs adat, hogy a magyarok mennyire kaptak rá a játékra a sorozat miatt.

A második játék eladásai még nem emelkedtek meg ennyire, de talán majd akkor, amikor annak a történetét is feldolgozzák a sorozatban.

Ezt láttad már?

Tízmilliók adatait lopták el a T-mobile-tól – Érdemes figyelni az idegen üzenetekre

 

×