Egy eredeti, lepecsételt Pokémon játékot tettek tönkre a hatóságok. A tulajdonos teljesen összetört.

Ahogy arról a GamingBilbe nemrég beszámolt, egy nagyon értékes Pokémon Yellow példány ment a levesbe a vámhatóságok miatt. Mint kiderült, a lezárt dobozban tárolt játék, mely nagyjából 10 ezer dollárt (36 millió forint) is érhet, a vevő kezébe darabokban érkezett meg. A játékot a Wata Games osztályozta, és igen magas, A+ és 9,2-es állapotminősítést kapott. A Nintendo Game Boy klasszikus példányát eredetileg egy erős akril tok védte.

Sajnos, amikor megérkezett, az akril tok nem csak összetört, de a pecsét is le lett tépve, a doboz eleje pedig szó szerint darabokra tört.

 

Összehasonlításképp tisztázzuk, hogy a Pokémon Yellow használtan nagyjából 45-60 ezer forintba kerülne ma. Ennek a Game Boy klasszikusnak a használt példánya nem olyan ritka. Azonban egy olyan példány, ami sosem volt nyitva és szinte tökéletes állapotban van, az már egy teljesen más szint. A cikk írásának pillanatában a Pokémon Yellow hasonlóan jó állapotú példányait 12 000 fontért (Anglia), illetve 10 500 dollárért (USA) árulják az eBay-en. Utóbbi összeg azt jelenti, hogy nagyjából 3,6 millió forintot ér a játék.

Gyűjtőként iszonyatosan fájdalmas lehet tehát látni, hogy egy ilyen drága termék a vámhatóság miatt ilyen állapotban került a vevő kezébe. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az ügy eredménye, reméljük, hogy kap valamilyen kártérítést.

Ezt láttad már?

Kiderült, mit csinál majd Ash, miután már nem ő lesz a Pokémon főhőse

 

×