A streaming szolgáltató annak ellenére is meglépi a tiltást, hogy tisztában van vele: sokan épp’ emiatt fogják törölni az előfizetésüket.

A Netflix arra számít, hogy sok előfizető rosszul fog reagálni a vészesen közelgő szankcióra, amivel leállítják a több ember közötti jelszómegosztás lehetőségét.

„Ez nem lesz egy általánosan népszerű lépés”

vallotta be őszintén a Variety-nek a Netflix egyik vezetője. Greg Peters elismerte: várhatóan kisebb népharagot és nagy számú törlést fog kiváltani az intézkedés, amit ő csak szelíd döccenőnek tart a cég és a jelszómegosztással élő ügyfelek viszonyában. A Netflix úgy számol, hogy kb. százmillió olyan nézője van, aki nem, vagy megosztva fizet azért a fiókért, amit használ, hiszen a legmagasabb díjért akár öt készüléken is lehet nézni a tartalmakat – egyazon előfizetéssel, különösebb földrajzi korlát nélkül.

Millie Bobby Brown az idén érkező Damsel-ben. Forrás: Netflix

A letiltást néhány országban már tesztelték tavaly (például úgy, hogy egy kisebb összegért alfiókot lehet nyitni az előfizetéseken belül), és a The Wall Street Journalnak megerősítették, hogy

valamikor 2023-ban világszerte bevezetik a megosztás tiltását.

Pontos dátumot nem közöltek, de mindenki időben tudni fog róla, ugyanis a rajt után a fióktulajdonosok elkezdenek érvényesítő kódos üzeneteket kapni róla, ha máshonnan is használják az előfizetést, aztán jön az extra sarc. Mivel a Netflixet takarékossági okokból sokan használják jelszómegosztással, az intézkedés bevezetése után nagy részük olcsóbb csomagra válthat, vagy – legalábbis ideiglenesen – faképnél hagyhatja a szolgáltatást.

Pedig lesz miért maradni:

Brutális filmáradat – Íme az összes új film, ami 2023-ban érkezik a Netflixre

 

×