Mark Hamill bejelentette, hogy nem bújik többé a bűn bohóchercegének bőrébe.

Mark Hamill neve legalább annyira összeforrt a bűn bohóchercegével, Jokerrel, mint amennyire a Galaktikus Birodalom egyik legádázabb ellenfelével, Luke Skywalkerrel. Hamill amióta először megragadta a mikrofont, hogy megformálja a denevérember nemezisét, azóta őt tartják minden idők legjobb Jokerének, akihez egyedül Heath Ledger tudott felérni.

A színész fantasztikus orgánumával megszámlálhatatlan alkalommal, és többféle médiumban keltette életre a karaktert, kezdve az animációs Batman-sorozattal egészen a Rocksteady Arkham játéksorozatáig bezárólag. Mark Hamill tehát nemcsak egy ikon, hanem hivatkozási alap is. Pontosan úgy, ahogyan Kevin Conroy Batmanje, Bruce Wayne-je, aki tragikusan korán bekövetkezett haláláig szinte állandó partnere volt Hamillnek – mind a sorozatokban, mind pedig a játékokban.

Hamill a társa és barátja elvesztése kapcsán árulta el az Empire magazinnak, hogy bármennyire is fájdalmas ez most neki, de nem tartja valószínűnek, hogy valaha újra el fogja játszani a legendás karakterét.

#the joker from Without Batman, crime has no punchline

„Felhívtak, és azt mondták: ‘Azt akarjuk, hogy te legyél Joker’, én pedig csak annyit kérdeztem: ‘Kevin Batman?’. Ha igen a válasz, akkor mindig benne voltam. Olyanok voltunk, mintha társak lennénk. Mint Laurel és Hardy. Kevin nélkül, nem létezik számomra Batman.”

– mondta a színész az interjúban, ezzel is utalva arra, hogy Kevin Conroy távozásával nem csak Batman, hanem Joker is elbúcsúzott. Bár Hamill szerint egyébként is érett már a dolog, minden efelé mutatott, de ez a fajta búcsú bár érthető, mégis duplán fájdalmas. De bármit is hozzanak a továbbiakban Joker és Batman kalandjai, Kevin Conroy és Mark Hamill párosa örökre beírta magát Gotham City alapkövébe.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Könnyek közt: 6 év online játék után most először találkoztak a gamer barátok

 

×