Az alapmodellekért is szép kis összeget kér el a cég.

Az elmúlt napokban már szállingóztak pletykák azzal kapcsolatban, hogy az Apple új termékeket leplezhet le a héten. Ezúttal mindenféle előre beharangozott bemutató vagy extra körítés nélkül. Ez arra engedett következtetni, hogy a Mac Mini és MacBook Pro széria darabjai kaphatnak ráncfelvarrást, nagy eséllyel az M2 chippel a középpontban.

Magyar idő szerint kedd délután meg is nyomta azt a bizonyos piros gombot az óriáscég. A rutinos szivárogtatók és szakértők ezúttal sem tévedtek, valóban a fenti két kategória kapott „új” processzort. A sima Mac Mini fejlődése is említésre méltó, főleg ha az M2 Pro-val felvértezett változatott vásárolnánk. A hordozható gépek a Max variánst is megkapták, melyre már sokan felkapták a fejüket.

Brutális teljesítmény, brutális áron!

Az M2 Pro és M2 Max is új lapka, az M2 chipből eddig csak az alap változat volt elérhető. Az M2 Pro akár 12 magos CPU-val és 19 magos GPU-val is kérhető, mely 20%-os teljesítménynövekedést biztosít a 10 magos M1 Pro-hoz képest. Olyan, Apple felhasználók által sokszor használt programokban is villog, mint a Photoshop.

Az igazi nagyágyú az M2 Max chip. Az M2 Max egység szintén 12 magos CPU-val csalogatná magához a vásárlókat, ám immár 38 grafikus maggal karöltve. Az Apple a brutális teljesítmény mellé 22 órányi akkumulátoridőt, 8K és Wi-Fi 6E támogatást is ígér.

Ezúttal is szabadon konfigurálhatjuk a gépeket, ám mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A 14 hüvelykes MacBook Pro 999 990 forintról, míg a 16 hüvelykes MacBook Pro 1 249 990 forintról indul. Az M2-es Mac Mini ára nem változott, továbbra is 299 990 forintért vásárolhatjuk meg. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek csak az alap változatok, a kimaxolt verzióknál bizony a csillagos ég szab csak határt.

Életedben nem láttál még ennyire eszementül elcseszett PC-ket

 

 

×