Több hónapja nem állt ilyen jól a már szebb napokat is megélt piacvezető kriptovaluta.

Sokak meglepetésére a Bitcoin szombatra virradóan mintha magára talált volna, és az árfolyama egy kisebb kilövést követően ismét 21.000 dollár közelébe kúszott. Mindez azért lehet jelentős  a kriptovaluta életében, úgy pedig a holdereknek, mert ezt a szintet tavaly ősz óta képtelen volt elérni.

A novemberi árfolyamzuhanást egyébként az FTX, a világ második legnagyobb és legmeghatározóbb kriptotőzsdéjének bedőlése okozta, ami szinte minden létező valutát magával rántott. Azóta a Bitcoin 16-17.000 dolláros árszint környékén mozgott.

Ezzel együtt a második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum értéke is emelkedett, nem kevesebb, mint 9,7%-kal, míg más kriptopénzek, például a Cardano és a Dogecoin is jelentős árfolyam-emelkedést produkáltak – írta a Kriptoworld. Ugyanakkor még semmi ok az örömködésre, ugyanis egyelőre lehetetlen megmondani, hogy hosszútávon ezután merre mozdulhat a BTC árfolyama.

Többen optimisták, és nemcsak azt jósolják, hogy a kriptó marad ezen a szinten, hanem az év során még a 250.000 dollárt is elérheti – de erre jelenleg semmi sem utal, illetve korábban is lehetett már hasonló, végül be nem vált jövendöléseket hallani. Mások viszont jobban örülnének, ha az utóbbi hónapokhoz hasonló és számítható stabilitás jönne, és az árfolyam a továbbiakban csak kisebb ütemben növekedne.

Ezt is olvasd el:

Egy AI életre keltette a történelem 43 jelentős alakját – Így néznének ki 2023-ban!

 

×