A Mutalk nagyjából úgy néz ki, mint egy szájkosár és egy futurisztikus szájharmonika gyermeke. Bár bután néz ki, nagyon hasznos.

Ha valaki úgy gamer, hogy más is lakik vele egy háztartásban, akkor sajnos rendszeresen lehet találkozni azzal a szituációval, hogy a másikat zavarja a hangoskodás. Erre most itt a megoldás, hiszen a Mutalk nem csak egy vezeték nélküli mikrofon, de egész jó hangszigetelő is. Indulhat a rage, a hangoskodás, és a tesó, anya, apa, lakótárs sem fog mesértődni.

Itt a Mutalk, ami bár hülyén néz ki, de eltakarja az egész szád, és közben egy vezeték nélküli hangszigetelt mikrofon.

Gyakorlatilag ez egy olyan eszköz, amit nagyjából úgy viselhetsz, mint egy maszkot, cserébe tompítja a beszédhangot,  így senki sem hallja vagy tudja majd, hogy mit mondasz. Íme egy videóban az eredmény:

 

A Mutalk hivatalos oldala szerint a mikrofon telefonhoz és PC-hez is használható, sőt VR headsetek mellé is. Az is előnye, hogy használat közben nem zavarjuk a közelben élőket vagy a szomszédokat. A Mutalk körülbelül 30 decibellel képes tompítani a hangot.

Ha tehát ezzel kommunikálsz játék közben, akkor garantáltan senkit nem fog zavarni az üvöltözés a környezetedben, de tudsz kiabálni a csapattársakkal, ha bénáznak.

 

Ha valaki esetleg aggódna a nyál miatt, egy „nedvességelnyelő párna” is helyet kapott benne. Nyilván azt néha mosni kell. Neked tetszik ez a megoldás?

Ezt láttad már?

Transzhumanizmus = örök élet? – Digitalizálható az emberi agy?

 

×