A cég csak most kezdett ráérezni a VGA gyártás ízére.

Az Intel hosszú évek óta tervezte, hogy belép az asztali, dedikált videókártyák szegmensébe. 2022-ben végre meg is történt ez, még ha az utolsó hónapokban is sikerült kicsit csúszni a kártyák megjelenésének. Jelenleg már magyar boltokban is találkozhatunk az ARC A380, A750 és A770 kártyákkal, így az elérhetőség miatt sem kell aggódni.

Nem titok, hogy az első generációval nem akart erőt fitogtatni az óriáscég. Az Arc Alchemist csúcspéldánya az RTX 3060 – 3060 Ti közé ékelte be magát, így erős középkategóriának nevezhetjük csak. Jelenleg az első számú cél a driverek csiszolása. Régebbi címekben nem remekelnek az Intel kártyái, de pár hónap alatt 10-15%-ot sikerült hozni csupán szoftverfrissítéssel. Ez a jövőre nézve kifejezetten biztató lehet.

Pár napja kiszivárgott a cég ütemterve!

A fenti ábráról kiválóan leolvashatjuk, hogy mivel készül az elkövetkezendő évekre az Intel. 2023 harmadik és negyedik negyedévében érkezhetnek az Alchemist+ architektúrájú kártyák, melyek csak ráncfelvart változatai lesznek a jelenlegi szériának. A felső kategóriát 2023 végéig nem érintené az óriáscég. 2024-től azonban megérkezik a Battlemage, mely 225 watt feletti bestiákat is magával hoz majd. Az Intel az Enthusiast kategóriaként írja le, így nagy eséllyel az RTX 40 és RX 7000 széria erősebb modelljeit támadják. Remélhetőleg 2024 elejére már a driverek is teljes mértékben készen állnak, hogy kiaknázzák a chipekben rejlő lehetőségeket.

Brutális árral és tudással érkezik az Apple VR szemüveg – Ez tudjuk eddig

×