A tanároknak keményebben kell dolgozniuk azon, hogy a diákok maguk írják a beadandókat.

Amikor valaki középiskolából átlép az egyetemi életbe, egyre nyilvánvalóvá válik, hogy a tanulás sokkal több egyéni munkával jár. Kutatni kell, könyveket elolvasni, sőt számtalan egyedi beadandót írni különböző témában. Az egyetemisták tanulmányaik során akár több könyvet is kiadhatnának, annyi beadandót kell írniuk. Úgy tűnik azonban, hogy az amerikai diákok erre találtak egy nagyon egyszerű megoldást.

Mesterséges intelligenciával íratják meg a beadandókat, így több idejük jut másra.

Már már több ingyenes és fizetős program megtalálható az interneten, ami egész egyszerűen néhány információ alapján képes teljes beadandót írni. Ez persze nem annyira tetszik a tanároknak, akik a stilisztika rájönnek a csalásra – derül ki a TheRegister cikkéből.

A legnépszerűbb platform a Jasper, ami havonta 40 dollárba kerül és 35000 szót generál. Azok a diákok azonban, akik azt hiszik, ezzel megússzák az esszét nulla munkával, valószínűleg csalódni fognak. Bár a mesterséges intelligencia képes helyesen írni, a tartalom gyakran nem lesz tökéletes. A szöveg idővel nem lesz koherens, nincs logikus gondolatmenet. Az idézetek, dátumok tévesek lehetnek, szóval a diákoknak alaposan át kell nézni a szöveget, és ki kell javítaniuk a hibákat. Ennyi erővel pedig már ők maguk is megírhatnák.

Az ilyen mesterséges intelligenciák egyébként leginkább angol nyelven tudnak, így természetes, hogy leginkább az Egyesült Államokban terjedt el a használatuk. Hasonló MI-t egyébként már Magyarországon is elérhetünk, ám az inkább rövidebb szövegek, cikkek írására használható. Ki tudja, talán egyszer mi is kipróbáljuk, hogy AI írja a cikkeket. Ha az tetszeni fog az olvasóknak, akkor végülis miért ne? Nem igaz? A haszon.hu egyébként nemrég arról is beszámolt, hogy az AI a jövőben sokak munkáját elveheti.

Ezt láttad már?

Egy AI szerint így néznének ki a videojátékok 80-as évekbeli filmként

 

×