A Valve alkalmazása érinthetetlen.

A Steam egy tartalomtovábbító és -kezelő rendszer, melyet a Valve fejlesztett ki. Manapság leginkább a digitális játékok áruházi rendszerben történő értékesítése, a multiplayer módok menedzselése és a közösségi funkciói miatt használják a legtöbben. A Steam 2023 szeptemberében a 20. évfordulóját ünnepli, születéséért pedig a Counter-Strike játékot „okolhatjuk”. A berobbanó Counter-Strike frissítések szállítása gondot okozott az akkori megoldásoknak, így valójában egy kényszer szülte az alkalmazás létrejöttét.

A Steam egyeduralma továbbra is megkérdőjelezhetetlen kategóriáján belül. Az elmúlt időszakban több kiadó is próbálkozott a saját megoldásaival (EA, Ubisoft, Activision stb.), de jelzésértékű, hogy a Call of Duty széria idén visszatért a Steamre is. A 2018-ban színre lépett Epic Games Store lehet talán az egyetlen igazi kihívója, ám a játékosok jelentős része továbbra is a Valve alkalmazását preferálja.

Mi sem mutatja ezt jobban a hétvégi rekorddöntésnél!

A Steam statisztikáit figyelő weboldal, a SteamDB számolt be hétvégén az újabb mérföldkőről. Valójában dupla rekorddöntésről beszélhetünk. Egyrészt több mint 33 millió játékos volt online vasárnap, másrészt abból a 33 millió játékosból több mint 10 millió felhasználó éppen játszott is valamivel. Külön-külön is brutális számokról beszélhetünk, még ha valamennyire együtt is jár a kettő. A Steam 2020 óta folyamatosan döntögeti a saját rekordjait, a COVID-19 járvány és a lezárások hatásai azonnal mérhetőek voltak számokban is.

Egy Siege játékos véletlenül azt mondta a rendőröknek, hogy megölt két embert

×