Az Amazon igazán erősen kezdi az évet a Prime mellé ajándékba csomagolt játékokkal, amelyek között ezúttal a magyar szívnek különösen kedves címet is találni.

Megszokhattuk már, hogy az Epic Games Store heti rendszerességű ajándékaihoz hasonlóan a PC-s játékosok havonta az Amazon jóvoltából is szert tehetnek némi ingyen játékra, ez pedig szerencsére 2023-ban sem lesz másképp.

Az Epic-kel ellentétben viszont az Amazon ajándékaira csak azok tarthatnak igényt, akik befizetnek a Prime-ra. Erről azonban fontos tudni, hogy a szolgáltatásnak bár van Gaming része, de alapvetően nem eköré épül. Az előfizetők mindenféle extra Amazonos előnyre tehetnek vele szert, mint például az ingyen szállítás, exkluzív akciók, videós és zenei streaming hozzáférés, könyv és magazinos szolgáltatás, vagy online tárhely. A bezsákolható játékok mindezeken felül kínált extrák csupán, melyet a Prime Gaming mellé csomagolnak mintegy grátiszba.

A Prime Gaminggel így havonta közel féltucat remek játékkal lehetünk gazdagabbak, melyeket különböző PC-s áruházakban válthatunk be, ami azt is jelenti, hogy az előfizetés lemondása után is megmaradnak. Decemberben például 8 címmel örvendeztettek meg bennünket, januárban pedig 6 kihagyhatatlan alkotást zsákolhatunk be – köztük is az utóbbi idők egyik, ha nem épp a legjobb magyar (budapesti) fejlesztésű játékával.

Bár mennyiségben alulmarad a 23-as évkezdet a 22-es zárás ellenében, minőségben viszont a január emelkedik ki. A hat játék között ugyanis megtaláljuk például a Resident Evil 4 alkotójának új horrorjátékát, a 2017-ben megjelent The Evil Within 2-t, illetve a fentebb említett magyar szívnek is kedves játékot, a The Wild Gentleman rendkívül humoros és szürreális nyomozós narratív kalandjátékát, a Chicken Police – Paint It Red!-et.

 

A Chicken Police  – Paint It Red! egyébként még egy egészen friss címnek számít, hiszen alig több, mint 2 évvel ezelőtt, 2020. novemberében jelent meg konzolokra és PC-re. Mivel azonban egy történet-orientált játék, így annál többet nem érdemes róla elkotyogni, hogy egy klasszikus noire detektív sztorit göngyölíthetünk fel, amiben embertestű, de állatfejű karakterek a főszereplők. Ez amilyen szürreálisnak hangzik, annyira érdekes eleme a játéknak, mivel az is fontos szereppel bír, hogy melyik figura, milyen állatot reprezentál.

Az hat ajándék játék között nem mellesleg megkapjuk még a

  • Faraway 2-t, ami egy igen ötletes szigetről kiszabadulós puzzle-kaland
  • Breathedge-t, ami egy kiváló sci-fi túlélőjáték – hasonló, mint a Subnautica, csak az űrben
  • Beat Cop-ot, ami egy retro stílusú, a 80-as évek rendőrfilmjeit idéző pixeles kalandjáték
  • és a Lawn Moving Simulatort, ami egy meglepően relaxáló fűnyírószimulátor.

 

A Prime mellé járó ajándékokat tehát előfizetés birtokában lehet bezsákolni, jó hír viszont, hogy van egy 7 napos próbaidőszak, amelyet kihasználva az új felhasználók kvázi teljesen ingyen igényelhetik mind a hat játékot. Ezzel amúgy egész hónapban lehet élni, a játékokat ugyanis havonta cserélik.

Emellett pedig nem szabad megfeledkezni az Amazon Prime Gaming többi ajándékáról sem, melyekkel a legnépszerűbb többjátékos címekben juthatunk egy csomó játékbeli extrához. Szóval, ha nálad is pörög a LoL, a Fall Guys, az Apex Legends, a FIFA 23 FUT, az R6: Siege, a GTA: Online, a PUBG, a New World és még nagyon sok más, akkor mindenképp nézz szét a hivatalos felületen.

Ezt is olvasd el:

Mikor jöhet az Avatar: A víz útja a Disney+-ra? – Nem kell már sokat várni

 

×