Nem kell nagyon sokat várni az Avatar: A víz útja Disney+-os megjelenésére, de fél lábon se érdemes állni addig.

Bár az Avatar folytatása, az ‘A víz útja’ nem érhet a 2009-es első felvonás nyomába, mégis óriási sikerként könyvelhetjük el. Az ezúttal Pandora eddig rejtett mélységeibe kalauzoló mozi ugyan csak december közepén került a mozik vetítővásznára, alig néhány hét alatt 2022 legsikeresebb, legtöbb bevételét hozó filmje lett – beelőzve ezzel a szintén megasikeres Top Gun: Mavericket.

Ennek fényében talán meglepő lehet, hogy már a streaminges debütálásáról beszélünk, pedig a Disney tempóját ismerve pont, hogy aktuális a téma. A vállalat jellemzően maximum pár hónapon belül, de minimum 45 nap után fel szokta rakni a Disney+-ra a legújabb filmjeit – ezt a tendenciát követte korábban a Thor: Szerelem és mennydörgés, majd a Doktor Strange második része, most pedig hasonlóan jár a Fekete Párduc 2 is, ami februárban érkezik a kínálatba. 

Hogy egy Disney-mozi előbb, vagy később kerül streamingre az annak a függvénye, hogy mennyire sikeres a mozipénztáraknál. Mivel a december 15-én bemutatott Avatar 2-re még mindig nagyon sokan kíváncsiak, így megelőlegezhetjük, hogy ki fogják várni a maximális 70 napot, ami azt jelenti

hogy James Cameron ultralátványos sci-fije valószínűleg március 1-én, legkésőbb március 8-án lesz nézhető a Disney+-on.

Ez egyébként egy pár nappal több, mint a mozis premiertől számított 70 nap, de mivel a Disney szerdákra szokta időzíteni a streaming megjelenéseit, ezek a napok esnek a legközelebb hozzá. Ha viszont nem várnak vele ennyit, amire egyébként semmi esély nincs, akkor a na’vikkal az otthonunk kényelméből már februárban alámerülhetünk.

Szóval, aki szeretné mihamarabb látni ezt a lenyűgöző alkotást, az mindenképp menjen el egy – lehetőség szerint jó nagy vászonnal rendelkező – moziba, és nézze meg ott, az élmény is így a legjobb. Akit viszont annyire nagyon nem mozgat az idegen világ faunája és a szélesvászon, de van Disney+ előfizetése, az valószínűleg márciusban már a kanapéról is végig izgulhatja Jake, Neytiri és családjuk legújabb kalandját.

Ezt is olvasd el:

Brutális évnyitás – Íme az összes film és sorozat, ami januárban jön a Netflixre

 

×