13 éve nem volt Cristiano Ronaldo értékelése olyan alacsonyan, mint most a FIFA 23-ban.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi évek óta uralják a focivilágot, mind a való életben, mind a videojátékokban. Ők generációjuk két legnagyobb játékosa, akik az elmúlt évtizedben az összes FIFA-címben a legmagasabbra értékelt játékosok között voltak. Úgy tűnik azonban, hogy Cristiano Ronaldo számára véget ért ez a korszak,

mivel a FIFA 23-ban 90-ről 88-ra esett vissza a minősítése.

Ahogy arról az Eurogamer beszámolt, az ismert focista értékelése több mint egy évtized után csökkent 88-ra. Utoljára a 2010-ben megjelent FIFA 11-ben volt 90 alatti a minősítése. Az egyéni statisztikái is visszaestek, ahol az állóképessége 70-re csökkent, a cselezési képessége pedig 80-ra. Ez alatt a FIFA 07-ben volt, amikor az EA Sports 87-re értékelte a lapját.

Ronaldo a FIFA 23-ban 90-es sztárként kezdte a szezont, miután 18 Premier League gólt szerzett a United-nak. Értékelése azonban jelentősen visszaesett, mivel második időszaka az Old Trafford klubjánál gyalázatos csúcspontot ért el, miután összeveszett az új menedzserrel, Erik ten Haggal. Később távozott a klubtól, mondván úgy érzi, „elárulta” őt a munkaadója”, és „nem tiszteli” a holland edzőt. Alig néhány héttel később Ronaldo Katarba utazott a világbajnokságra a portugál válogatottal, amit a negyeddöntőben a történelmet író Marokkó vert meg.

Összehasonlításképpen: Lionel Messi FIFA-értékelése változatlanul 91, ami méltányos, figyelembe véve a közelmúltban Argentínával megnyert világbajnokságot és azt a tényt, hogy a PSG-nél játszik a Ligue 1-ben.

A Real Madridból való távozását követően Ronaldo egyszerűen nem volt ugyanaz a játékos. A Juventusnál eltöltött rövid, de megingathatatlan időszak, és a Manchester Uniteddel való csúfos szakítás után az egyetlen reménye a világbajnokság megnyerése volt, ami nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna. Ráadásul most 37 éves, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a következő világbajnokságon már nem fogjuk látni, tekintve, hogy addigra már 40 felett lesz.

Ezt láttad már?

Ezekkel a lapokkal találkozhatunk a FUT Centurions promó során

 

×