Bár a sorozat még nem jelent meg, a készítők már most elárultak egy-egy részletet azzal kapcsolatban, hogy min változtattak a játékhoz képest.

Aki esetleg aggódik amiatt, hogy a The Last of Us sorozat merőben más lesz, mint a játék, annak talán megnyugvás, hogy az eredeti játék alkotója, Neil Druckmann is részt vett az HBO alkotásának felépítésében. Sajnos azonban vannak a játékban olyan dolgok, amiket egyszerűen nem lehetett átültetni a filmek világába, így egy-egy dolgot bizony át kellett írni.

Ebben lesz más a sorozat, mint a játék.

Craig Mazin showrunner nemrég a ComicBook.com-nak adott egy interjút, amiben elárulta: azok a bizonyos spórás területek, ahol a szereplőknek maszkot kell viselniük, nem jelennek majd meg a sorozatban. Ennek oka egyszerű: ha a spórák valóban szétszóródnak a világban, akkor nem koncentrálódnának egy-egy helyre: mindenhol elterjednének és megfertőznének mindenkit.

„A játékban vannak olyan helyek, ahol spórákkal találkozol, és gázálarcot kell felvenni. Abban a világban, amit létrehozunk a sorozatban, ha spórák lennének a levegőben, elég egyértelmű lenne, hogy ezek mindenhol elterjednének, mindenkinek állandóan maszkot kellene viselnie, sőt valószínűleg addigra mindenki teljesen megfertőződne. Szóval kihívást jelentett számunkra, hogy kitaláljunk egy új módot a gomba terjedésére, de inkább azt hiszem, egyszerűen a játék szellemiségét ragadjuk meg. Meg kell érteni, hogy azoknak is szól a sorozat, akik nem játszottak a játékkal. Nem szeretnénk, ha bárki azt érezné, hogy egy játékot kell játszani ahhoz, hogy megértse a sorozatot” – mondta.

Szintén ebből az interjúból derült ki egy másik érdekesség. Miközben a játékban a káoszba fulladt prológuson kívül leginkább a posztapokaliptikus világot ismerjük meg, a sorozatban lesznek képek, jelenetek az az előtti világról is. A The Last of Us nézői sok olyan részletet látnak majd, amik a társadalmat és az emberiséget összeomlásra bíró vírust és a bukás napját mutatják be.

„A játékban, amikor Joellel játszol, nincs okod arra, hogy azt mondd: hé, beszéljünk valamiről, amit már mindannyian tudunk” – magyarázta Mazin. „De amikor Joel és Ellie együtt vannak, a természetes kíváncsiság remek lehetőségnek tűnt, hogy megválaszoljunk néhány kérdést, ami az emberekben felmerülhet a sorozat közben” – tette hozzá.

Ezt tehát azt jelenti, hogy sokkal többet tudunk majd meg arról, hogy hogyan lett olyan a világ, amilyen. Ez jó hírnek tűnik.

A The Last of Us január 16-án indul az HBO Maxon.

Ezt láttad már?

Az Ellie-t játszó színész reagált a The Last of Us rajongók fikázására

 

×