Régóta várunk rá, de végre úgy tűnik, hogy a Discord integráció hamarosan megjelenik PlayStation 5-re.

Képzeljétek el azt a szituációt, amikor a cross-platformnak köszönhetően végre együtt játszhatsz a haverokkal Warzone-t PS-en, de nem tudsz felmenni Discordra, mert konzolon nincs. Ilyenkor jöhet a mobil, meg a félig a fülbe bedugott fülhallgató. Nos, lehet, hogy ennek a rémálomnak hamarosan vége, mert PS-en is elérhető lesz a DC.

Még 2021 májusában jelentették be, hogy a PlayStation és a Discord összefog, és lehetővé teszi a gamerek közötti kommunikációt konzolon is. Eredetileg úgy volt, hogy 2022 elején már jön is az integráció, de mint látjuk, késik.

Nincs azonban már messze a PS5-ös Discord.

A PlayStation LifeStyle szerint egy Discord adathalászoknak köszönhetően kiderült, hogy valóban nem lehet messze a megjelenés. A GitHubon közzétett adatok szerint több nagyon egyértelmű utalást találni az integrációra, az egyik sorban például ez olvasható:

„Új funkciói jön a PS5 felhasználók számára. Lógj a Discordon a haverokkal, miközben voice chat közben játszol.”

Nagyon fontos infó, hogy kifejezetten „PS5 felhasználót” írnak, ami azt jelentheti, hogy a PS4 tulajdonsok kimaradnak a jóból. Az alábbi kép szerint a PS4 azt meg tudja majd mutatni DC-n, hogy mivel játszunk, de a voice chat nem jelenik meg az előző generációs konzolon.

A cikk írásakor sem a Discord, sem a PlayStation nem kommentálta a szivárgást, így azt sem lehet tudni, mikorra tervezik a hivatalos megjelenést. Szemmel láthatóan azonban már grafikákat gyártanak hozzá, szóval a fejlesztés nagyja bizonyára megvan. Kis türelem, hamarosan tényleg jön a DC PS5-re.

Ezt láttad már?

SZAVAZÁS: Melyik videójáték-karakterrel járnál?

 

×