Érdekes módszerre bukkantak a játékosok.

Bár sok játékos tagadja, azért a saját statisztikáira mindenki rápillant néhány alkalommal, mások akár napi szinten is. Éppen ezért volt fájó, hogy a Warzone 2.0 megjelenésekor sem élesedtek a hivatalos adatok. A külsős oldalak is a játék hivatalos API-ján keresztül kérik le az információkat, így ebben az esetben ők sem tehettek semmit. A helyzet továbbra is változatlan, pedig akár barátok közötti vicces versengésre is kiváló lehetne, ha mindenki láthatná az ölései és halálai számát.

A statisztikák nem csak ebben segíthetnének. A WZRanked az API használatával rangsorolta az eredeti kliens esetében a fegyvereket és a „metát” is. Ennek hiányában jelenleg a sötétben tapogatózunk csak, a tapasztalatokból és a játékosok elbeszéléséből kell megállapítanunk a fegyverek dominanciáját. Szerencsére a felhasználók találtak egy kiskaput, melynek segítségével hozzáférhetünk a „titkos” információhoz.

Nézzük is, hogyan tekinthetjük meg a K/D értékünket!

A trükkös attachment

A Warzone 2-ben és a külsős oldalakon klasszikus értelemben nem tudjuk megtekinteni a statisztikákat. Az egyik Call of Duty tartalomgyártó, Tommey azonban talált egy olyan kiegészítőt, mely segítségünkre válhat. Nem lesz 100%-ig pontos az adat, ám egy, a valósághoz meglehetősen közelálló értéket kaphatunk. Ideje megkeresnünk az Endless Black attachmentet.

  • Indítsd el a Warzone 2-t
  • Keresd meg a Gun Screen képernyőt, aloldalt
  • Keresd meg az Endless Black fegyverkiegészítőt
  • Várd meg, hogy a kiegészítő kékre váltson
  • Írd le a fegyver által kidobott halálok és ölések számát
  • Keresd meg a statisztikák képernyőt
  • Ezen belül pedig a multiplayer statokat

 

Ha mindent megcsináltál, akkor egyszerűen vond ki a fegyveren található számokat a multiplayer statisztikák által kidobott értékekből. Az így kapott számok hozzávetőlegesen megadják a Warzone 2 K/D értékedet. Jelenleg ez a módszer az egyetlen, amivel némi képet kaphatunk a teljesítményünkről.  A fenti videó vizuálisan is bemutatja a folyamatot.

Mikor jöhetnek az „igazi” statisztikák?

A Warzone 2 fejlesztői eredetileg december 14-én akarták elstartoltatni a Combat Records funkciót. Ezzel mind in-game, mind pedig online megvizsgálhatnánk a statisztikáinkat. Azt már a bejelentéskor megemlítették, hogy az előző adatok törlésre kerülnek, így ezzel bizony a jövőben is a számolnunk kell.

A Reloaded frissítés napján azonban jött a rossz hír egy hivatalos Twitter üzenet formájában. Ebben a fejlesztők szomorúan számoltak be arról, hogy továbbra is csúszik a Combat Records implementálása. Ennek köszönhetően a külsős oldalak sem tudtak átállni még az új battle royale címre. Nagy eséllyel a Season 02-ben már tényleg megkapjuk a statisztikákat, ám a közösség szerint felháborító, hogy egy multiplayer címben nincs lehetőség megnézni az ölések, halálok számát. Abban viszont szintén egyet lehet érteni, hogy ha hibásan debütált volna a funkció, még többen szidták volna a fejlesztőket.

A statisztikák elárulták – Ez a Warzone 2 két leggyorsabban ölő fegyvere

×