A fejlesztő már érzi annyira biztonságban magát.

Bizonyára sok olyan gamer van az olvasóink között, aki imádta a PS2 korszakot, és az akkor elérhető játékokat. Aki szeretne nosztalgiázni, de már nincs a birtokában PS2, az általában kipróbál valamilyen PS2 emulátort. Sok éven keresztül azok, akik mobilon szerettek volna PS2 játékokkal játszani, a DamonPS2 szoftvert használták Androidon, ami zárt forráskódú volt és kétes múlttal rendelkezett. Ezért volt olyan jó kezdeményezés az AetherSX2 megjelenése, ami a DamonPS2 nélkül volt képes PS2 címeket emulálni.

A PS2 emulátor fejlesztője azonban bedobta a törölközőt.

Az Androidauthority cikke szerint a magányos fejlesztő azt írta a honlapján, hogy „határozatlan időre felfüggeszti” az emulátor fejlesztését.

„A véget nem érő panaszok, követelések és most már halálos fenyegetések miatt befejeztem” – írja a fejlesztő.

Úgy tűnik, hogy a fejlesztő sorozatos atrocitásoknak volt kitéve. Már korábban is lehetett látni, például Reddit posztokban, hogy a fejlesztő mennyire frusztrált például amiatt, hogy sokan az ő nevében nyilatkoznak. Páran valamiért poénnak érzik, hogy úgy tesznek, mintha közük lenne a fejlesztéshez. Aztán jöttek a lehetetlen és egyre erőszakosabb kérések, követelések az emulátorral és játékokkal kapcsolatban. Többen például követelték, hogy iPhone-ra is legyen elérhető, ami az Apple miatt jelenleg nem lehetséges. A poszt szerint ezek után jöttek a halálos fenyegetések, ami miatt most úgy érzi: nem érdemes folytatni.

Az AetherSX2 ettől függetlenül jelenlegi állapotában elérhető marad, de egyelőre nem várható további fejlesztés. Kár, hogy egy ilyen király alkalmazás egy maroknyi rosszindulatú gamer miatt hal meg.

Ezt láttad már?

Megőrült a Cooler Master – Cápa és cipő alakú PC-ket ad ki

 

×