Az Apple szépen csendben az egész világon drágábbá tette az egyik nagyon hasznos szolgáltatását.

Ha épp terveztél egy akkumulátorcserét az iPhone-odba, akkor érdemes nem sokáig halogatni a dolgot, az Apple ugyanis szépen csendben, de nagyon is érezhető mértékben megemelte a garancián túli csere díját. Az áremelért egyébként külön nem jelentették be, csupán frissítették az akkumulátorcsere-szolgáltatásának támogatási oldalán az erre vonatkozó szekciót, amit aztán több felhasználó és külföldi portál szúrt ki (BGR, TechCrunch).

„A jelenlegi, garancián kívüli akkumulátor szervizdíj 2023. február végéig lesz érvényben – olvasható a hivatalos oldalon. 2023. március 1-jei hatállyal a garancián kívüli akkumulátor szervizdíj

20 dollárral (7600 forinttal) emelkedik az iPhone 14 előtti összes iPhone modell esetében”.

A drágulás azonban nemcsak a régebbi iPhone-okat, hanem minden MacBook Air és MacBook Pro modellt érint. Előbbinek 30 dollárral (11.500 forinttal), míg utóbbinak 50 dollárral (19.000 forinttal) kerül többe az akksicseréje. A változás globális, tehát Magyarország sem marad ki a buliból, a drágulás mértéke viszont eltérő lehet (a forint gyengécske árfolyamából, plusz az áfából kiindulva nálunk akár még több is lehet).

A szervizdíj-emelés nem érinti az AppleCare vagy AppleCare+ előfizetőket, illetve azokat, akik harmadik féltől származó javítási szolgáltatásokra támaszkodnak. Mindez ugyanakkor az Apple új „javítsd magad” programja felé terelheti a felhasználókat, amely keretében az Apple-tulajdonosok maguk javíthatják vagy cserélhetik a készülékeik alkatrészeit. A program jelenleg Amerikában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban érhető el.

Ezt is érdemes elolvasnod:

9+1 hasznos iPhone trükk, melyet sokan nem is ismernek

 

×