A Demake alkotások reneszánszukat élik az elmúlt években.

Annak ellenére, hogy a mai számítógépek elképesztően gyönyörű grafikát tudnak kisajtolni magukból, a nosztalgiafaktor még mindig erős a gamerekben. Néhány elvetemült fanatikus megpróbálja a modern címeket átalakítani úgy, hogy az 1990-es éveket idézzék. Ezt a műfajt demake/demaster néven illeti a közösség, melynek gyökerei egészen 2007-ig nyúlnak vissza. 

Az elmúlt években rengeteg játék PlayStation 1 változatát megtekinthettük már. Ide tartozik Dead Space, a GTA San Andreas és a The Last of Us demake-je, melyekért a Rustic Gamer csatorna csapata felelős. December utolsó napjaiban egy újabb videóval jelentkeztek, melyben az év játéka, az Elden Ring köszönt vissza.

Így nézett ki volna ki PlayStation 1-en az Elden Ring!

A fenti videóban a játék egyik ikonikus harcát, a Godfrey elleni csatát élhetjük át retro köntösben. Minden stimmel, az atmoszféra, a helyszín, de még a támadások mechanikája is tökéletesen átemelésre került. Egyetlen egy szépséghibát róhatunk csak fel, az pedig nem más, mint Hoarah Loux, azaz a második fázis hiánya. A mű megalkotásánál Photoshopot, Blendert, Cascadeurt vetett be a Rustic Gamer csapata, a „játékmotorért” pedig az Unity Engine felel. Nem ez az első eset, hogy újragondolták volna 2022 legjobb játékát. Tavaly nyáron már egy GameBoy átirat is felkerült az internetre. 

Forrás: Gamestar / GametyRant

5+1 kiváló játék 2022-ből, melyek akár egy kenyérpirítón is elfutnak

 

×