A valós teljesítménye is igazán pazar lehet.

Az elmúlt időszakban több hír is érkezett az RTX 4070 Ti kártyával kapcsolatban. Annak ellenére, hogy hivatalosan csak a napokban jelenti be az Nvidia, szinte mindent tudni lehet az újdonságról. A nyers specifikációk azonban mit sem érnek, ha a valós körülmények között mért értékek mást mutatnak.

Az elmúlt egy-két hétben bíztató benchmarkok érkeztek az újoncról. Azok a programok azonban szintetikus mérések voltak, melyek a játékok alatt tapasztalható teljesítménnyel nincsenek mindig összhangban. A közösség a 3DMark futtatásokra várt, hiszen ezek már sokkal jobb képet adhatnak a valós címek alatt mutatott FPS számokról. Szerencsére már erre sem kell várni, az elmúlt napokban megizzasztották a 4070 Ti-t rendesen.

Nézzük is, hogy mit mutatnak a számok!

A fenti táblázatból jól látható, hogy gyakorlatilag az összes 3DMark tesztet teljesítette a kártya, így ennél részletesebb eredményeket majd csak a valós játéktesztek mutathatnak. Az nem meglepetés, hogy a 4070 Ti átlagban lassabb, mint az RX 7900 XT/XTX kártyák. A Speed Way és Port Royal méréseknél azonban meglátszódik az Nvidia Ray Tracing előnye, ott bizony az XT változat meg is lett szorongatva rendesen.

Ha Nvidia kártyához kell viszonyítanunk, akkor gyakorlatilag RTX 3090 Ti szintet kapunk játékok alatt is majd. Sokan azt hitték csak szintetikus benchmarkokon gyűri le az előző generáció királyát, ám úgy tűnik, hogy a valós teljesítmény is pazar lesz. Az RTX 4070 Ti várhatóan január ötödikén jelenhet meg hivatalosan, ezúttal Founder’s Edition kiadás nélkül.

9+1 hasznos iPhone trükk, melyet sokan nem is ismernek

×