Egy ismert battle royale játék bevételei túlmutatnak azon, amire a GTA sorozat képes, a GTA V megjelenése óta.

Nagyon sokat halljuk azt, hogy a GTA milyen sikeres franchise, a GTA V pedig az egyik legsikeresebb cím a sorozatban, nem csak a népszerűség, a játékeladás, de a bevételek szempontjából is. Nemrég azonban kiderült, hogy egy ismert battle royale játék mobilváltozata még ezen is túlmutat – írja a VentureBeat.

A PUBG Mobile 2018-as megjelenése óta mikrotranzakciók és battle pass segítségével 9 milliárd dollárt termelt, többet mint a GTA.

Bár nálunk talán nem annyira, de a világ sok részén a free-to-play PUBG Mobile tombol, különösen igaz ez Ázsiára. Mostanra a legtöbb bevételt termelő játék lett a piacon, hiszen eddig több mint 9 milliárd dollárt ért el a 2018-as megjelenés óta. Mindez egyébként a Sensor Tower elemző cég adataiból derült ki, akik azt is közzétették, hogy a Genshin Impact már 4,1 milliárd dolláros bevételt ért el.

Persze ez a szám akkor válik igazán érdekessé, ha más ismert játékok bevételei mellé helyezzük. Meglepő módon a PUBG Mobile több bevételt termelt, mint a Grand Theft Auto franchise a GTA V megjelenése óta. A Take-Two Interactive szerint ugyanis a GTA-sorozat 7,68 milliárd dollár bevételre tett szert a Grand Theft Auto V 2013-as megjelenése óta.

Ez a szám ugyanakkor más franchise-ok bevételeit is felülmúlja, legyen az például a világon mindenhol ismert Dragon Ball Z, ami elvileg hamarosan elérheti az 1 milliárd dolláros bevételt a japán Bandai Namco számára. Mondanunk sem kell, ez sehol nincs a 9 milliárdhoz képest.

A PUBG Mobile tehát tarol a mobilpiacon, legalábbis bevételek tekintetében, legfőképpen Kínában, ahol a mobilpiac amúgy is baromi erős. A Sensor Tower azt is megjegyzi, hogy a PUBG Mobile-t eddig több mint 1 milliárdan telepítették világszerte iOS és Android rendszerekre.

Ezt láttad már?

Szakadunk a TheVR legjobb 2022-es pillanatain – Már a legfelkapottabb videók egyike

 

×